Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilježili dan državnosti sportski

VIDEO Penava iz Vukovara prozvao Pupovca, a on u Zagrebu igrao nogomet. Pogledajte umijeće na terenu

Zagreb: Pupovac kontra Flege, nogometno – fudbalska utakmica Fair play liste br. 9 za EU parlament
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/16
30.05.2024.
u 16:31

Podsjetimo, čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava ranije danas prozvao je SDSS, a naročito Milorada Pupovca, što na dan državnosti nisu posjetili Vukovar

Nositelj Fair play liste br. 9 za EU izbore Valter Flego (IDS) čestitao je u četvrtak Dan državnosti, istaknuvši kako su nogometnom utakmicom između kandidata te liste željeli obilježiti današnji dan i pokazati njihovu viziju otvorene, tolerantne, pristojne Hrvatske koja spaja. 

"Nećemo dozvoliti da nas nitko posvađa, nećemo vikati jedne na druge, već će današnji dan i ova kampanja biti u skladu s onime kako živimo svaki dan, a to je normalna, iskrena, otvorena, tolerantna Hrvatska", rekao je Flego na konferenciji za medije. Dodao je kako se ovih dana čuju različite ideje krajnje desnice, kao i u drugim europskim državama, te da je važnije nego ikada na ovom referendumu o budućnosti Europe izaći 9. lipnja na izbore i nastaviti graditi Europu koja uključuje, prepoznaje različitosti i ujedinjava.

To je i motiv ovog današnjeg druženja, istaknuo je Flego uoči utakmice na kojoj su ekipe "Pupovac" i "Flego" u duhu fair playa istrčale na teren sportske dvorane Srpske pravoslavne opće gimnazije "Kantakuzina Katarina Branković" u Zagrebu. Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković uputili su kritiku predsjedniku države Milanoviću te dijelu oporbe zbog nesudjelovanja u obilježavanju Dana državnosti ocijenivši to tužnim i neodgovornim te nepoštivanjem države i njezinih zakona, a upitan za komentar Flego je istaknuo da je najveći postotak odaziva u Domovinski rat bio u Istarskoj županiji te dodao da su pokazali kako se brani Hrvatska kada je bilo najteže. 

"Pokazujemo danas radom, plaćanjem poreza, poštivanjem svih žrtava, ali i ujedinjavanjem. I ne dozvoljavam da nas nitko, pa ni premijer, dijeli", poručio je. Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac također je odgovorio kako su današnji praznik odlučili proslaviti na svoj način - u utakmici u kojoj neće biti zamjeranja i predbacivanja.

"Kao i većina drugih građana, i mi smo danas na mjestu na kojem ćemo proslaviti igru i pokazati kakvu igru želimo u politici. To je igra u kojoj se ne želimo dijeliti, u kojoj nema viška ljudi i viška stranaka, u kojoj su svi dobrodošli, osim onih koji bi dijelili, izbacivali i koji traže viškove", poručio je.   

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava ranije danas prozvao je SDSS, a naročito Milorada Pupovca, što na dan državnosti nisu posjetili Vukovar. "Za očekivati je od nekoga tko pretendira, tko misli da je pozvan biti predsjednik Odbora za manjine i za ljudska prava, da je ovdje prvi među nama. Poglavito iz tog kuta iz kojeg dolazi SDSS, koji je imao jednu vrlo neslavnu ulogu upravo u početku i začetku nastanka hrvatske države" kazao je tom prilikom.

Štromar o plinu: Konkurencije mora biti

Saborskog zastupnika HNS-a Predraga Štromara novinari su upitali da komentira odluku Here da Međimurje plin početkom listopada preuzme opskrbu plinom na području Zagreba umjesto Gradske plinare Zagreb - Opskrba. Štromar je ocijenio kako je regulacija energetskih djelatnosti "očito dobra i radi dobre stvari". "Ti procesi doveli su do toga da će građani Zagreba imati jeftiniji plin. Konkurencije mora biti. Konkurencija je pokazala da ima kvalitetnijih i boljih od gradske plinare i oni će, siguran sam, kvalitetno pružati uslugu koja je potrebna građanima", rekao je.

VIDEO Nogometna utakmica Pupovac protiv Flege

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević upitao je koji je poslovni interes tvrtke Međimurje plin i direktora Nenada Hranilovića koji je i predsjednik međimurskog ogranka HNS-a. Na pitanje novinara je li ovo politički udarac HDZ-a i HNS-a na Tomaševića, s obzirom na to da se ovako nešto još nije dogodilo, Štromar je ocijenio da bi se Tomašević više trebao baviti gradom, njegovim uređenjem i gradskim tvrtkama ako tako misli.

"To je gradska tvrtka koja je očito bila nesposobna odraditi natječaj kako treba, a međimurska tvrtka, koja je u vlasništvu općine i Grada Čakovca, bila je ozbiljan ponuđač i ozbiljno se prihvatila tog posla", ustvrdio je.

GALERIJA Diljem zemlje obilježen Dan državnosti

Zagreb: Pupovac kontra Flege, nogometno – fudbalska utakmica Fair play liste br. 9 za EU parlament
1/42

Komentara 21

OR
OPG Rasprdić
19:02 30.05.2024.

Isti Livaja.

XY
XYZ52
00:01 31.05.2024.

Nema države na svijetu kao ṣ̌to je Hrvatska. Imaš jednog zgubidana, Pupovac, koji doslovno ne radi ništa i jako dobro živi na jaslama hrvatskog naroda. Takve i njemu slične poslati put Irske da tamo konobari ili, joṣ̌ bolje, pere suđee i počne "svojim zubima kruh jesti".

DI
Dingač
00:26 31.05.2024.

Kao prvo, Pupovac ne zna da je zabranjeno u tenisicama s crnim đonom hodati po parketu u dvoranama. Nekulturan i bezobrazan čovjek, a stalno priča o nekim pravima. Zašto se onda sam ne drži pravila? Još će početi igrati nogomet u dvorani u gumenim opancima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije