Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razdražljivi predsjednik

VIDEO Novinar postavio škakljivo pitanje Bidenu, a on zaboravio na mikrofon pa snimljen kako psuje

Joe Biden
Reuters/PIXSELL
25.01.2022.
u 06:51

Niti sat vremena nakon incidenta, Biden je Doocyja navodno nazvao na mobitel i objasnio mu kako "ono nije bilo ništa osobno".

Američki predsjednik Joe Biden uhvaćen je u ponedjeljak kako na jednom događanju u Bijeloj kući psuje novinara Fox Newsa nakon što mu je ovaj postavio pitanje o utjecaju rasta inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

Izlazeći sa sastanka Bidenova Konkurencijskoga vijeća, Foxov dopisnik iz Bijele kuće Peter Doocy doviknuo je može li postaviti pitanje u vezi inflacije i je li to politička odgovornost.

"To je velika prednost, više inflacije", sarkastično je odgovorio Biden, vjerojatno nesvjestan da mu je mikrofon još uvijek uključen. "Koji glupi kučkin sin", dodao je.

Američke potrošačke cijene u prosincu su značajno porasle, zabilježivši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri desetljeća.

Niti sat vremena nakon incidenta, Biden je Doocyja navodno nazvao na mobitel i objasnio mu kako "ono nije bilo ništa osobno".

Biden je prije godinu dana prisegnuo uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.

"Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili s nepoštovanjem i nipodaštavanjem, obećavam vam da ćete istoga časa dobiti otkaz, bez ikakvih ako, i ili ali", kazao je Biden suradnicima prilikom virtualne ceremonije prisege. "Svatko ima pravo na poštovanje i dostojanstvo", dodao je tom prilikom.

Bidenov prethodnik, republikanac Donald Trump, bio je poznat po verbalnim napadima na novinare.

Doocy dugo prati Bidena i često mu postavlja skeptična i kritička pitanja. Konzervativno naklonjen Fox News kritički se odnosi prema Bidenu i demokratima.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar nekakav
nekakav
08:30 25.01.2022.

zaboravio? biden je imao problema već kao zamjenik obame, sad je to već kronična bolest, totalno gubljenje na svakoj temi i u svakoj prilici. sva pitanja novinari moraju poslati prije konferencije, i puštaju se samo ona koju službe dozvole. svako iskakanje iz toga se kažnjava ignoriranjem pitanja i kasnijem odbijanju akreditacija za tiskovne konferencije, svatko pazi što pita. cenzura i samocenzura na najvišem nivou. i onda netko nešto spočitava kinezima..

VI
Vivian
08:21 25.01.2022.

Sto znaci ona, 'vjerojatno nesvijestan da mu je mikrofon ukljucen' ? Pa ovaj lik je nesvijestan u kontinuitetu, bez razlike na mikrofon.

PV
prcko.vitamincic
14:02 25.01.2022.

Teška gerijatrija, deda Jo posenilio, još će izazvati treći svjetski rat, a mi ludi pa slušamo sve to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije