Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGOĐEN RUSKI BROD

VIDEO Novi uspjeh Ukrajinaca: Napali rusko brodsko skladište na Krimu, objavljena i snimka

Foto: telegram
1/2
30.05.2024.
u 10:50

Kako bi neutralizirali napadne morske bespilotne letjelice na prilazu zaljevu Uzka, ruske snage na Krimu podigli su borbene zrakoplove i helikoptere što se i vidi na snimci.

U noći na 30. svibnja 2024. specijalna jedinica GUR-a Ministarstva obrane Ukrajine "Grupa 13" uz pomoć ukrajinskih pomorskih jurišnih bespilotnih čamaca Magura V5 uspješno je napala brodsko skladište Rusije u okupiranom Krimu, objavilo je ukrajinsko Ministarstvo obrane koje je objavilo i snimku napada koju su zabilježile kamere s čamaca. 

Kako bi neutralizirali napadne morske bespilotne letjelice na prilazu zaljevu Uzka, ruske snage na Krimu podigli su borbene zrakoplove i helikoptere što se i vidi na snimci.

Također nasumično su koristili malokalibarsko oružje i topove od 30 mm. Iako se vide i eksplozije na moru, pretpostavljajući time da su neki čamci i pogođeni, nisu Rusi u svakom slučaju uspjeli pogoditi sve te se na snimci vidi i pogodak u ruski brod. Ukrajina tvrdi da su, kao rezultat udara, uništena dva ruska čamca - prema preliminarnim podacima, brzi amfibijski transporti KS- 701 "Tunets".

Od početka 2024. specijalna jedinica "Grupa 13" uz pomoć jurišnih pomorskih bespilotnih čamaca Magura V5 već je uništila ruski raketni brod "Ivanovets" , veliki desantni brod "Cesar Kunikov" , korvetu " Sergej Kotov"  te brzi patrolni brod "Mungoose".

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 15

BP
Besposlen pop
11:29 30.05.2024.

Nakon ovog rata i poraza, Rusima će trebati mornarica koliko i komšijama! A do Krfa mogu i plivajući

Avatar Behemot
Behemot
15:05 30.05.2024.

Velike ukrajinske pobjede, napadaju rashodovane brodove. Ali možda je to vježba za nešto ozbiljnije.

Avatar Jozika
Jozika
16:08 30.05.2024.

Eto. Ukrajini se može pomoći i gebelsovskom propagandom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije