Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoke stanarine

VIDEO Nestašica stanova postaje problem u Njemačkoj

Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/24sata
1/2
03.12.2012.
u 15:47

Život u sve više gradskih četvrti običnim građanima postaje nedostižan, a posebno su pogođeni studenti

Nestašica stanova postaje problem u Njemačkoj, a stanje u Hamburgu slično je situaciji koja vlada i u drugim njemačkim gradovima, donosi Deutsche Welle. Investitori otkrivaju oronule četvrti u blizini gradskih središta. Zgrade saniraju i potom za stanove traže visoke stanarine.

Život u sve više gradskih četvrti običnim građanima postaje nedostižan, a posebno su pogođeni studenti. Na početku semestra, kako bi se nekako prebrodila prva navala studenata, hamburška studentska organizacija čak je postavila pomoćne krevete u sportskim dvoranama. Dosad je u mnogim velikim njemačkim gradovima još bio moguć suživot siromašnih i bogatih. Ali ako se ovaj pritisak nastavi, stanje bi moglo početi sličiti na ono u Parizu ili Londonu: na jednoj strani četvrti za bogate, a na drugoj problematični kvartovi koji nikog ne zanimaju.

>> Na neprodane stanove porez 1,5%, banke se suzdržale od komentara

Ključne riječi

Komentara 7

VE
velika
16:14 03.12.2012.

nek presele u šanjolsku tamo je gomila neprodanih stanova jezik, klima i žene su ljepši

Avatar El Indio
El Indio
17:53 03.12.2012.

a u istocnoj Njemackoj bivsi DDR ima jeftinih i slobodnih stanova koliko hoces

KA
kabir69
16:13 03.12.2012.

Neka dođu k nama, mi imamo viška

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije