Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI HIT

VIDEO Neočekivano izdanje: Predsjednica i Škoro čitali Pipi Dugu Čarapu

Kolinda Grabar-Kitarović, Miroslav Škoro
Foto: Screenshot/YouTube
1/3
10.09.2019.
u 17:34

Projekt u kojem je sudjelovali Grabar-Kitarović i Škoro pokrenula je nastavnica hrvatskog jezika iz Švedske Martina Mihalić.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu projekta Pipi Duga Čarapa snimila se kako u svom uredu naglas čita knjigu Pipi Dugu Čarapa. Snimka je nastala prošle godine, međutim tek sada počela se širiti po društvenim mrežama i postala je pravi viralni hit.  

Projekt u kojem je sudjelovala Grabar-Kitarović pokrenula je nastavnica hrvatskog jezika iz Švedske Martina Mihalić, a cilj je poticanje djece da čitaju naglas. 

- Draga djeco, s veseljem sam se odazvala molbi gospođe Martine Mihalić da vam pročitam ulomak iz meni, a nadam se i vama drage knjige 'Pipi Duga Čarapa' koja je godinama dio djetinjstva ddjece diljem svijeta, koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične djevojčice. Ovo djelo švedske spisateljice Astrid Lindgren osvaja čitatelje, baš kao i djelo naše spisateljice Ivane Brlić- Mažuranić 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića' čije priče često čitamo u našoj domovini zajedno s učenicima osnovnih škola, kazala je hrvatska predsjednica u uvodu snimke. 

Pozvala je djecu da čitaju hrvatske književnike, te krenula čitati ulomak iz knjige 'Pipi posjećuju lopovi'

Na istom Youtube kanalu objavljena je i snimka predsjedničkog kandidata Miroslava Škore kako čita ulomak iz Pipi Duga Čarapa. 

Škoro je pozdravio svu djecu koja gledaju i izjavio kako će on čitati poglavlje 'Pipi u popodnevnom posjetu'. Škori se pridružio i njegov pas Frida. 


 

Komentara 13

DA
danijelrukavina4
18:33 10.09.2019.

Bože koje gluposti. Pomisliš, gdje je granica ? Onda shvatiš - granice nema. Sad si zamišljam da sam ja recimo zaželio od našeg bivšeg predsjednika, generala Tuđmana da mi čita recimo Malika Tintilinića, ili ribara Palunka - ja mislim daa bi odmah došli po mene, a Ježevu kućicu da mi recitira predsjednik Mesić. Pipi nisam čitao, ali sam volio reklamu Pipi. Nije bila imala dugu čarapu, ustvari bila je bez čarapa. Na motoru, na plaži. Može predsjednica na motoru ?

Avatar Sandinista
Sandinista
20:27 10.09.2019.

Trude se biti na nivou svojih birača.

ČR
črnamatizemla
18:33 10.09.2019.

Joj kak vas muče padeži a i pseći rodovi. Ako hoćemo da djeca ponovo zavole knjige i čitanje, to traži ozbiljniju kampanju i popularizaciju od Kolindinog prenema....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije