Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA NA NOGAMA, OGLASIO SE MACRON

VIDEO Napad tijekom transporta zatvorenika u Francuskoj: Ubili zatvorske čuvare i pobjegli s opasnim kriminalcem

Snimka napada na transport zarobljenika u Francuskoj
Twitter/X
14.05.2024.
u 14:47

Zatvorski kombi, koji je prevozio zatvorenika, napadnut je jutros na naplatnoj kućici Incarville u Eureu. Najmanje dva zatvorska službenika su poginula, a tri su ozlijeđena nakon napada. Uhićenik je pobjegao s napadačima.

Policijski kombi u kojem je bio zatvorenik napadnut je u blizini grada Rouena u sjeverozapadnoj Francuskoj. Najmanje dvojica pravosudnih policajaca su ubijena, a najmanje trojica su ranjena. Zatvorenik je pobjegao s napadačima. Zatvorski kombi napadnut je jutros na naplatnoj kućici Incarville u Eureu, a zatvorenik je trebao biti prebačen u Evreux, manje od 70 kilometara južnije. 

Francuski ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti u međuvremenu je potvrdio napad na mreži X, bivšem Twitteru, i objasnio da će se krizna jedinica uskoro sastati. "Upotrijebit ćemo sva sredstva da pronađemo ove kriminalce. Naredio sam mobilizaciju nekoliko stotina policajaca i pripadnika žandarmerije", napisao je ministar na mreži.

AFP javlja da su napadači otišli s mjesta događaja u dva terenca. Jednog je kasnije policija pronašla spaljenog. U pucnjavi je navodno ranjen i jedan od napadača. Reuters javlja kako se vjeruje da je zatvorenik povezan s bandama u južnom francuskom gradu Marseilleu, gdje bjesni rat između kriminalnih skupina koje se bave krijumčarenjem droge.

Uhićenik u bijegu nakon napada na kombi bio je "posebno nadzirani pritvorenik", objavila je Laure Beccuau, pariška javna tužiteljica u priopćenju za javnost. Muškarac ima 30 godina, doznaje BFMTV iz izvora bliskog istrazi. Sud u Évreuxu prošlog ga je utorka osudio na 18 mjeseci zatvora zbog teških krađa, posebice krađa iz supermarketa i tvrtki u predgrađu Évreuxa između kolovoza i listopada 2019.

VEZANI ČLANCI:

Osumnjičenik je optužen za pokušaj ubojstva u Saint-Étienne du-Rouvrayu. Također je optužen u Marseilleu za namjerno ubojstvo počinjeno 17. lipnja 2022. u Aubagneu nad stanovnikom Dreuxa, u slučaju trgovine drogom. Tridesetogodišnjak je pritvoren u Baumettesu, La Santéu i nedavno u Évreuxu u sklopu presude prošlog utorka. Čovjek nije neki osobito istaknuti zatočenik, piše BFMTV.

Oglasio se i francuski predsjednik Emmanuel Macron. "Jutrošnji napad, koji je koštao života agente zatvorske uprave, šok je za sve nas", reagirao je na X-u. "Nacija stoji uz obitelji, ozlijeđene i njihove kolege", nastavlja Emmanuel Macron. "Poduzima se sve kako bi se pronašli počinitelji ovog zločina kako bi pravda bila zadovoljena u ime francuskog naroda."

FOTO Policija o bebi iz Zaprešića: Slučaj tretiramo kao pokušaj teškog ubojstva

Komentara 1

HO
homofobic
16:51 14.05.2024.

Teska "Mafija", krao grah i suhe kobasice u supermarketu! Pokusaj ubistva i ubistvo nozem. Zvusi kao "miroljubivi inzinjer ili doktor"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije