Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POTRES U BANOVINI

VIDEO Mještani slomljeni: 'Ne mogu više izdržati, srce će mi stati'. Medved potvrdio nove štete

potres
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
06.01.2021.
u 19:20

Hrvatska seizmološka služba objavila je kako je u 18.01 sati područje Petrinje pogodio novi potres jačine 5,0 prema Richteru

Novi snažan potres pogodio je večeras područje Petrinje. Bio je magnitude 5,0 prema Richteru, a osjetio se i na području Zagreba i šire okolice.

Čelnik Stožera i potpredsjednik Vlade Tomo Medved rekao je kako je novi potres uzrokovao nove štete.

– Prema prvim saznanjima možemo konstatirati da su već vidljive nove štete. Nadam se da nema stradalih. Sve službe smo uputili po cijelom teritoriju županije utvrditi da, ukoliko imamo stradalih osoba, da odmah zbrinjavaju. A što se tiče novih šteta, to ćemo sutra ujutro ponovno se vratiti, nažalost na početak. Jer ovo je snažan potres od 5,0 u Brijestu Pokupskom nedaleko od Petrinje. Veliki je broj objekata u prvom potresu stradao. Nažalost očekujemo da će ovaj novi potres potencirati nove štete – rekao je Medved za RTL Danas. 

Fotoreporter Pixsella snimio je trenutke nakon potresa u Petrinji i Brestu Pokupskom.

– Unučad su mi svi izvan županije. Bože smiluj se zbog te male djece. Ne mogu više izdržati, srce će mi stati – zapomagao je nakon potresa jedan mještanin Petrinje.

– Pripremali smo robu, počelo je tlo samo plesati poda mnom, odmah sam otrčao sa strane i nakon toga je pao crijep. Nemamo informacije da je netko ozlijeđen. Potres je izgledao jako ružno, već smo ludi od toga svega, ne možeš više biti ni normalan ni pametan – rekao je jedan mještanin Bresta Pokupskog.

Ključne riječi

Komentara 42

PP
plavac plavi
20:01 06.01.2021.

Umjesto da širite optimizam, vi kao da zlurado uživate, stavljate sol na ranu i širite defetizam,!! Sramota!!

ZA
zagabria5
19:47 06.01.2021.

Poštedite nas ovih 'Ne mogu više' srcedrapateljnih pričica. Svijet je pun nevolja, potresi, požari, tajfuni, vulkani, opasne životinje. Mi u Europi smo pošteđeni toga pa smo se razmazili. Ovo je priroda i treba je prihvatiti kako jest. Ugledajmo se u druge zemlje, npr Japan i pričekajmo da sve prođe

SO
Sotona
17:44 07.01.2021.

VIDEO Mještani slomljeni: 'Ne mogu više izdržati, srce će mi stati' ili ću se ukakati ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije