Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opušteno na romobilu

VIDEO 'Meni bi se koljena raspala': Ljudi se čude novom biseru s hrvatskih prometnica

Prometne zgode i nezgode
29.05.2023.
u 12:26

Na videu, za kojeg još nije objavljeno gdje je snimljen, vidi se muškarac koji sjedeći na romobilu juri cestom.

"Lik sjedi i vozi romobil", najnoviji je iz kolekcije bisera koje je prikupila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na videu, za kojeg još nije objavljeno gdje je snimljen, vidi se muškarac koji sjedeći na romobilu juri cestom, dok ga automobili po punoj crti prestižu. 

Brzi su bili i komentari pod objavu. "Sjedi i vozi" zvuči tako udobno, a meni bi se koljena raspala, netko je napisao, dok drugi komentator zaključuje: "I kad padne nekom pred auto onda je vrag kriv". 

"Bog čuva budale", zaključio je treći.

Komentara 1

CR
crocro
15:06 29.05.2023.

Romobilisti, polako ali sigurno prisvajaju ne samo nogostupe koji su primarno namjenjeni za pješake, već i otvorene prometnice. Romobiliusti se mogu vidjeti u s slalomima po nogostupima pa pješaci trebaju biti vrlo vješti ugibajući se pred ovim gadgetom s dva mala kotačića. Umjesto da vozač romobila smireno i pažljivo prilagođenom brzinom oda pažnju prema pješacima, događa se suprotnotj. da pješaci omoguće prednost užurbanim romobilistima i da stalno okreću glavu kao nojevi da ga ne bi iznenadio jureći romobil. Na malo kojem vozaču romobila možete uočiti zaštitnu kacigu i dr. opremu a kada se razbije na asfaltu onda će za krivnju optužiti pješaka koji ga nije propustio. Novim zakonom definirana je uporaba romobila u prometu ali u stvarnosti ništa se gotovo i nije promijenilo. Bilo bi izuzetno poželjno da policija usmjeri posebne akcije na vozače romobila i ispravnost romobila. Akcije policije bi valjalo provoditi makar jedom mjesečno dok se promet romobila ne dovede u red ili ova prometala zakonom zabraniti na javnim prometnicama. Vozači romobila si umišljaju kao i poneki motociklisti da svi ostali njima trebaju ustupiti prometne površine. Motociklist treba stajati u koloni automobila a ne se probijati u prvi startni red na semaforu i to slalomom između automobila u vrlo uskom prostoru s prijetnjom da vam oguli vozilo i poslije pobjegne, tko će mu staviti soli na rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije