Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJEŽAO POLICIJI

VIDEO Krijumčar se punom brzinom zaletio u policijsku blokadu na Lučkom

Foto: Screenshot
04.06.2019.
u 14:35

Vozaču Jumpera liječnička pomoć pružena je u KBC-u Zagreb, gdje je utvrđeno da je tijekom probijanja blokade teško ozlijeđen

Krijumčar ljudi (31) kombijem se zaletio u policijsku blokadu postavljenu na naplatnim kućicama Lučko. Potjera je krenula u ponedjeljak nekoliko minuta prije ponoći na autocesti A1 kod odmorišta Janjče.

Policajci su pokušavali zaustaviti vozilo, no vozač se oglušio i povećao brzinu te je nastavio bježati u smjeru Zagreba. Pritom je nekoliko puta pokušao izgurati policijske automobile. Krijumčar je bio uporan i nije se zaustavljao pa je policija odlučila postaviti blokadu na naplatnim kućicama Lučko. Tamo je vozač Citroen Jumpera prvo probio rampu pa se punom brzinom zabio u policijska vozila nakon čega nije mogao nastaviti vožnju.

Policija ga je svladala upotrebom tjelesne snage i uhitila ga. Tada su ustanovili da je riječ državljaninu Srbije.

– Pregledom tovarnog prostora Jumpera, policijski službenici pronašli su 33 osobe, najvjerojatnije  nezakonite migrante, koji nisu ozlijeđeni. Dovedeni su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio njihov identitet i status njihova boravka u Republici Hrvatskoj.  

Vozaču Jumpera liječnička pomoć pružena je u KBC-u Zagreb, gdje je utvrđeno da je tijekom probijanja blokade teško ozlijeđen. Nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma“.

U potjeri su sudjelovali policijski službenici posebne operativne skupine Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Policijske uprave karlovačke i Policijske uprave zagrebačke. Nitko od njih nije ozlijeđen, a prilikom probijanja blokade na Lučkom, oštećena su dva policijska vozila – objavila je policija.

Komentara 28

Avatar future Gohan
future Gohan
15:02 04.06.2019.

Jel nekog čudi državljanin koje zemlje je pokušavao ubiti Hrvatske policijace? Ha? Bez straha on jurca zemljom, pokuša ubiti, i da se kladimo, sutra je na jamčevini, prekosutra nedostupan hrvatskim sudovima...

YY
yy1
14:49 04.06.2019.

Ako se namjerno zabio u policijsku blokadu zar to nije i pokušaj ubojstva službeni osoba.

Avatar navijač
navijač
15:07 04.06.2019.

Sramota je što je uopće i došao do barikade. VČim je pokušao gurnuti policiski auto , trebalo ga je nastrijeliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije