Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠAN ULOV!

VIDEO Kolumbijska mornarica zaplijenila podmornicu s 4 tone kokaina

Foto: Twitter Armada de Colombia
1/5
09.02.2022.
u 14:57

Narkokarteli se već dugi niz godina služi podmornicama kako bi prebacili znatne količine narkotika.

Kolumbijska mornarica zaplijenila je podmornicu u kojoj se nalazilo 4 tone kokaina.

Podmornica dužine 15 metra  bila je na putu prema Centralnoj Americi prije nego što su ju je zaustavila mornarica. Pretpostavlja se kako je ulična vrijednost pronađenog kokaina 150 milijuna dolara (oko 987,42 milijuna kuna), piše BBC.

Ovo je najveća zapljena u posljednje dvije godine. Narkokarteli se već dugi niz godina služi podmornicama kako bi prebacili znatne količine narkotika.

U siječnju ove godine uhićen je Óscar Moreno Ricardo, čovjek kojeg su zvali 'kolumbijskim kraljem podmornica' i za kojeg se vjeruje da je koordinirao proizvodnju i korištenje narkopodmornica uz kolumbijsku pacifičku obalu. Međutim, vlasti navode kako se podmornice sve više koriste, što se vidi i po porastu broja zaplijenjenih podmornica.

Iako je potreban znatan iznos za izgradnju podmornica, njihove prednosti u krijumčarenju kokaina su bez premca s obzirom na to da ih je teško detektirati, potom i presresti, piše lokalni portal.

Komentara 1

HO
homophob
17:15 09.02.2022.

Plovila krijumcara koja se popularno nazivaju podmornicama to zapravo nisu! Radi se o zatvorenim plovilima koja su vrlo malo eksponirana iznad vodene povrsine a vecina je pod vodom. Ta plovila nisu predvidena za zaroniti ispod povrsine - preciznije - to bi mogla uciniti samo jednom ali ne i ponovno doci do povrsine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije