Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost na cestama

Upoznajte hrvatske 'Kobre' i saznajte kako izgleda jedan njihov uobičajeni dan

Kobre
Foto: Screenshot/MUP
1/5
20.11.2020.
u 13:01

Policija danas posebno ističe važnost pravilnog ponašanja mladih vozača u prometu s ciljem da uđu u svijet odraslih kao odgovorni sudionici u prometu

Danas se obilježava Međunarodni dan djeteta, a tim je povodom policija učenicima srednjih škola predstavila novi videospot kojim se promovira policijsko zanimanje. Riječ o policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije, poznatijima pod nazivom "Kobre". 

Kroz videospot mladi, ali i odrasli, mogu saznati kako izgleda uobičajeni radni dan policijskih službenika pripadnika Mobilne jedinice prometne policije. Također, u spotu se, uz ono što treba znati jedan "Kobra" policajac, može naučiti i što se točno očekuje od odgovornih sudionika u prometu

Policija danas posebno ističe važnost pravilnog ponašanja mladih vozača u prometu s ciljem da uđu u svijet odraslih kao odgovorni sudionici u prometu jer je jedno od ključnih prava definiranih Konvencijom o pravima djeteta upravo sigurnost. 

Mobilna jedinica prometne policije "Kobre" za mlade vozače, kao i za one starije, ističe nekoliko najvažnijih stvari oko kojih treba voditi računa u vožnji kako ne bi ugrozili svoju sigurnosti te sigurnost ostalih sudionika u prometu. 

Ističu kako sigurnosni pojas uvijek treba koristiti, a vezano uz to, treba znati kako pravilno zavezati i autosjedalicu. Za vrijeme vožnje ne smije se koristiti mobilni uređaj, a kada pijete, ne smijete voziti. Također, naglašavaju kako treba poštivati ograničenja brzine na cesti, a posebno treba voditi brigu o tome da se brzina smanji u blizini vrtića i škola. 

Ključne riječi

Komentara 4

MT
makan tahi
13:56 20.11.2020.

dajte malo objasnite kako su im vozila ilegalno modificirana , bez atesta za brzine veće od 250km/h, i da bi njih trebalo kazniti za upravljanje neispravnim vozilima

FE
fefellerunt
13:16 20.11.2020.

Policija i kamere su na cesti prvenstveno radi malih ili poštenih ljudi, ostali će se uvijek izvući bilo u dogovoru sa prvom razinom - policajcem, bilo na drugoj razini na sudu ili će jednostavno ignorirati obje razine i nikome ništašta Da je drugačije ne bi se svakodnevno pisalo o prometnima gdje se vozi pod utjecajem alkohola, ili prekoračenju brzine za 30 km/h i više od dozvoljene .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije