Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme izazvalo probleme

VIDEO Kaos u Dalmaciji: U Makarskoj potopljene ceste i podrumi. Split u prometnom kolapsu...

Potop u Makarskoj
Foto: makarska-danas.com
1/3
10.07.2019.
u 18:48

Loše vrijeme praćeno kišom probleme je stvorilo i u Zadru i Šibeniku

Ogromne gužve u prometu stvaraju se na prilazima Splitu, ali i po cijelom gradu. Najkritičnije je u trajektnoj luci i ulicama koje vode prema njoj, kao i na prilazima gradu iz smjera Kaštela i Omiša. Iz splitske policije mole građane za strpljenje. No, loše vrijeme praćeno kišom probleme je stvorilo i u Zadru i Šibeniku. U Makarskoj je obilna kiša poplavila prometnice, podrume i poslovne prostore.

Portal makarska-danas.com javlja kako je velika količina padalina u kratko vrijeme učinila svoje. Ustupili su nam fotografije koje je snimio njihov fotoreporter.

Foto: makarska-danas.com

- Svi raspoloživi policijski službenici su na terenu i poduzimamo sve što je realno moguće, u cilju poboljšanja protočnosti prometa - poručili su iz splitske policije, javlja Dalmatinski portal.

Srpanjsko nevrijeme potjeralo je sve turiste sa zadarskih plaža. U gradu je tako gotovo nemoguće pronaći parking, javlja Zadarski.hr. Na šibenskim cestama također su se zbog kiše stvorile ogromne gužve. Na terenu su zaposlenici Gradskog parkinga kao i prometni redari koji pokušavaju rasteretiti promet u gradu, javlja ŠibenikIN

Slobodna Dalmacija javlja da splitskoj Gradskoj luci vlada nezapamćena gužva. Kolone se praktički ne miču. Ljudi dojavljuju da su već i pale teške riječi u luci, svađaju se, ne mogu iskrcat trajekte, autobusi stoje u koloni i ne miču, trubi se, svi su nervozni. Osim kiše i ogromnog broja turista koji se zbog Ultre slijevaju u grad, gužvi doprinose i radovi na novom ugibalištu u Luci, koji traju posljednjih 20 dana. Kolona automobila proteže se od Trogira do Omiša.

U Makarskoj je u samo pet minuta palo 15 litara kiše po četvornome metru, što je izazvalo kaos u prometu. Po cijelome gradu voda se izlijevala iz šahtova, a poplavljeni su i mnogi podrumi i poslovni prostori, javlja HRT

Kolona prema Splitu kreće već od Jesenica i vrlo je sporo pokretna. Iako ima gužvi, stanje je nešto bolje u pravcu Omiša. Gužva se može izbjeći ako se koristi obilazni pravac preko Žrnovnice, Srinjina i Tugara, javlja Dalmacija Danas.

Ključne riječi

Komentara 28

ST
sttipe
16:52 10.07.2019.

Arhitekti ZNA SE koje stranke, iz ZAGREBA, usmjerili su žilu kucavicu cile Dalmacije, na jedan semafor, na spoju Magistrale, i Domovinskog rata... Na semafor koji tu nikako nije smija bit, nego je se s Magistrale put Firula tribalo silazit IZA semafora, a semafor nije smija bit nikad montiran... Povežite to s mostom Emezzeta-Škver, koji nije izgrađen već cilo stoljeće, i neće bit još jedno,( jer mudraci kažu da bi kod škvera bila gužva od tolikih auta, ka da auta tu neće doć i ovako čepeći dvaput grad, ako tu oće ić)!!! To vam je Zagrebačko- Splitska prometna pirlija, iz nje je i veliki pokojni Špaco, vuka inspiraciju, za nogometnu taktiku! Iako je ovdi samo "začepi", bez, "odčepi"!!!

YY
yy1
22:20 10.07.2019.

Više od pola dalmacije bez kanalizacije dok kiša padne smrdi svugdje ali ko će to raditi da nije bilo Dioklecijana Split je ne bi imao ni danas.

SA
samograd
07:27 11.07.2019.

Neka malo propuše i neka pada jer ionako su se svi žalili na vrućinu . Na uobičajen način kukanja u Hrvata " prevruće je ,ovo je prestrašno" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije