Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usporedba cijena

VIDEO Jesu li namirnice jeftinije u Hrvatskoj ili Njemačkoj? Iseljenik otkrio istinu

Hrvat u Njemačkoj Ivan Lovrić usporedio cijene namirnica
Foto: Screenshot YouTube
18.04.2019.
u 09:22

Ivan Lovrić objasnio je kako je njegova supruga namirnice kupila u Hrvatskoj, a on je iste kupio u Njemačkoj. Radi se o istom trgovačkom lancu i istoj robnoj marki.

Novi hit-video s YouTubea stiže od hrvatskog iseljenika u Njemačkoj koji je odlučio usporediti kupovinu u Hrvatskoj i Njemačkoj kako bi otkrio gdje je jeftinije.

Ivan Lovrić objasnio je kako je njegova supruga namirnice kupila u Hrvatskoj, a on je iste kupio u Njemačkoj. Riječ je o istom trgovačkom lancu i istoj robnoj marki.

I što je otkrio, pitate li se? Ciabatta i tost, na primjer, jeftiniji su u Njemačkoj, a kiselo vrhnje u Hrvatskoj. Jaja su gotovo 5 kuna jeftinija u Njemačkoj. Kakva je situacija s drugim proizvodima i gdje je ipak jeftinije, pogledajte u videu.

VIDEO Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj:

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar kenj@c
kenj@c
11:04 18.04.2019.

Ovdje se zaboravlja najbitnija stvar. Kupuj u Njemačkoj ili Hrvatskoj svejedno, to je sve smeće konzervirano sa puno aditiva da bude što duže trajalo i ukusnije.Da bi kupio sve svježe i sa sela i onda uspoređivao, e onda bi u Njemačkoj tri puta više platio, sigurno.

DU
Deleted user
10:12 18.04.2019.

Dosadni ste s cijenama. Cijena se formira po nacelu koliko najvise mozes traziti za svoj proizvod/uslugu, a da bi je kupci jos uvijek dovoljno kupovali/koristili, a da ostanes uspjesan na marketu.

DU
Deleted user
10:44 18.04.2019.

Ovakve usporedbe su vjerojatno dobrohotne, ali nemaju baš puno smisla jer je različit PDV u Njemačkoj i Hrvatskoj odnosno mi smo per definitionem (PDV sadržan u maloprodajnoj cijeni!) skuplji jer je porezno opterećenje drugačije. Osim toga, veliki faktori su veličinaa tržišta (cca 20 x je veće njemačko tržište od hrvatskog) i konkurencija, a koja kod nas nije tako izražena. Manji faktori su logistički troškovi, tu je Hrvatska dosta nezahvalna jer je "rastegnuta" od Iloka do otoka, iako je manja veličinom. Ukratko, šankerski su ljudi skloni paušalno optuživati onaj ili ovaj trg. lanac da ima cijenu XY artikla drugačiju u Hrvatskoj nego u Njemačkoj, ali u pozadini drugačijih cijena je i spomenuto....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije