Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na području Novomihajlivke

VIDEO Jeftini dronovi porazili moćne ruske tenkove: Pogledajte kako su Ukrajinci odbili napad

Foto: telegram
1/5
01.02.2024.
u 13:06

Najnovija snimka prikazuje kako su upravitelji FPV dronova 72. ukrajinske mehanizirane brigade 30. siječnja odbili veliki neprijateljski napad na području Novomihajlivke u Donjeckoj oblasti

U trenucima kada se manjak granata itekako osjeti na ukrajinskoj strani i kada Europska unija najavljuje kako će moći dostaviti tek nešto više od polovice najavljene količine granata ove godine, dotle se ukrajinska vojska prilagođava, koliko god može, takvoj situaciji na bojištu protiv Rusije. Najnovija videosnimka, objavljena na ukrajinskim kanalima na Telegramu, zorno prikazuje današnju važnost FPV bespilotnih letjelica u ratu. Ove male, jeftine letjelice, uspijevaju nanijeti velike gubitke ruskoj pješadiji, ali i tehnici.

Najnovija snimka prikazuje kako su upravitelji FPV dronova 72. ukrajinske mehanizirane brigade 30. siječnja odbili veliki neprijateljski napad na području Novomihajlivke u Donjeckoj oblasti. Rusi su počeli napadati s većim brojem tenkova i oklopnih vozila, nastojeći zauzeti ukrajinske utvrđene položaje, no nakon nekoliko sati napad je zaustavljen, uz velike ruske gubitke. Samo uz pomoć FPV bespilotnih letjelica vrijednih nekoliko tisuća dolara ukrajinska vojska je uništila ili teško oštetila desetke milijuna eura vrijednu kolonu neprijateljske tehnike – tri tenka te osam oklopnih vozila.

VEZANI ČLANCI:

"Ovo je možda jedna od najboljih demonstracija važnosti bespilotnih letjelica koje u određenim operativnim okolnostima preuzimaju ulogu topništva na bojnom polju", napisano je uz snimku na ukrajinskim vojnim kanalima na Telegramu.

Procjenjuje se kako ukrajinska vojska trenutačno ima čak oko 10.000 aktivnih upravitelja FPV dronova ili onih koji su u postupku obuke, a koji svakodnevno nanose velike gubitke ruskoj vojsci. I Rusija je, nakon katastrofalnog početka rata, shvatila važnost bespilotnih letjelica te ih u ratu danas također masovno upotrebljava.

FOTOGALERIJA Civili u ratu

1/14

Komentara 30

Avatar jakusevec
jakusevec
13:34 01.02.2024.

Ova igrica je već bila prije 6 mjeseci. Neposredno pošto je otpočela protuofenziva koja je dovela do osvajanja 3 km2.

FR
Franjo2023
14:18 01.02.2024.

Ovaj clanak definitivno pokusava umanjiti vojnu sposobnost Rusije i tako vas priprema za rat sa Rusijom. Istina je da Rusija koristi 10% vojnih potencijala za rat sa Ukrajinom. Niko ne spominje da Hrvatska sudjeluje u najvecim NATO manevrima u zadnjih 30 godina na granici sa Ukrajinom.

Avatar delicija
delicija
14:29 01.02.2024.

Kad ono Rusija bankrotira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije