Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

VIDEO Je li ovo moguće? U sjedištu lokalnog HEP-a grade pečenjaru! Iz HEP-a objasnili situaciju

Večernji list
08.04.2022.
u 18:25

"Ovo je moguće samo u Hrvatskoj", kazao je muškarac koji je video i snimio.

U petak se društvenim mrežama proširila nevjerojatna snimka koju nam je poslao čitatelj iz Siska.

Naime, na prostoru ispred  sisačkog HEP-a u jeku su građevinski radovi. U novom objektu, kako proizlazi iz snimke, bit će smještena pečenjara za djelatnike. Objekt, napomenimo, niče na zemljištu koje je u vlasništvu HEP-a.

"Ovo je moguće samo u Hrvatskoj", kazao je muškarac koji je video i snimio.

 

Iz HEP-a su za Večernji list pojasnili okolnosti izgradnje objekta u krugu sisačke Elektre. 

HEP: Ne postoji adekvatan prostor za odmor i ručak

"U krugu objekta na dislociranoj lokaciji HEP ODS-a Elektre Sisak koji koriste terenske jedinice ne postoji adekvatan prostor koji 70 terenskih radnika mogu koristiti za dnevni odmor i konzumaciju obroka tijekom radnog vremena. Riječ je o radnicima koji već više od 15 mjeseci angažirano i odgovorno rade  na sanaciji šteta na elektroenergetskoj mreži nastalih u potresu u prosincu 2020. godine.

Radove na nadstrešnici izvode radnici Elektre Sisak bez angažmana vanjskog izvođača i bez troškova koji bi dodatno teretili poslodavca. Koristi se materijal koji je  nastao raščišćavanjem porušenih elektroenergetskih objekata.  Po završetku radova, radnici će uređeni prostor koristiti u dane kad to dopuste vremenske prilike, po povratku s terena na kojem će još duže vrijeme svakodnevno otklanjati brojne kvarove na 21 000 objekata oštećenih i uništenih u potresu." - odgovorili su iz odnosa s javnošću HEP-a odakle dodaju kako je nakon potresa do danas izgrađeno 230 transformatorskih stanica, više od 100 km novih dalekovoda, 100 km niskonaponske mreže. 

"Nakon potresa na mrežu je priključeno 2150 mobilnih stambenih jedinica te je izvršeno premještanje 1100 priključaka na srušenim stambenim jedinicama." - zaključuje HEP u odgovoru.

Ključne riječi

Komentara 32

ME
MediciKM
15:44 08.04.2022.

Ne biti ljubomoran ;)

BU
burza
17:06 08.04.2022.

Trebaju i oni jesti zakaj nebi kad imaju festu sami spekli klopu a ne placati drugom to je stednja

BA
Barun007
21:50 08.04.2022.

Kakav glupav članak i odvratan. Svaka ali svaka tvrtka bila privatna ili državna, županijska ima sjenicu, pečenjaru za vlastita druženja. Šta ne smijemo organizirati druženje za djelatnike? Moramo samo biti radne kolege koji rade i nemaju vremena sjesti za stolol zajedno???? U mojoj firmi imamo isto pečenjaru i sjenicu za dan firme se organizira druženje i klopa. I kad god netko ima rođendan radimo roštilj. Kada netko postaje roditelj, djed ili ide u mirovinu imamo feštu. I da firma je od svojih novaca nam to napravila i omogućila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije