Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADI NA MOTOCIKLIMA

VIDEO Hrabrost ili ludost? Rusi smislili novi način kako da nadmudre ukrajinske dronove, izuzetno je opasan

Ruski napad na motociklima
Screenshot/Twitter
14.04.2024.
u 10:15

Naime, ruske snage morale su smisliti sve inovativnije načine kako bi izbjegle udare ukrajinskih bespilotnih letjelica, koje su postale sve veća prijetnja. Odlučili su stoga, prema videu koji kruži društvenim mrežama, napade izvoditi čak i na motociklima.

Proruski separatistički vojnici navodno su izveli napad na ukrajinske položaje koristeći motocikle. Videosnimku je objavio bataljun iz samoproglašene Narodne Republike Luhansk, koji podržava Rusija. Naime, ruske snage morale su smisliti sve inovativnije načine kako bi izbjegle udare ukrajinskih bespilotnih letjelica, koje su postale sve veća prijetnja. Odlučili su stoga, prema videu koji kruži društvenim mrežama, napade izvoditi čak i na motociklima.

U videu se može vidjeti nekoliko vojnika na na motociklima kako voze po neravnom terenu. Prema objavi, ruski napad je bio uspješan. Čini se da su manevar izvele snage milicije iz bataljuna Zarya u regiji Luhansk. Business Insider nije mogao neovisno provjeriti mjesto ili vrijeme snimanja.

Korištenje motocikala koji ne pružaju zaštitu vozačima može biti izuzetno opasno. Primjerice, krajem prošle godine ruski vojnici koji su se kretali na motociklima u Krynkima, ukrajinskoj regiji Kherson, bili su napadnuti i ubijeni kada ih je pogodio ukrajinski dron napunjen eksplozivom.

Međutim, prokremaljski ruski vojni izvjestitelj Alexander Sladkov napisao je na Telegramu da će ovaj najnoviji prikaz motocikla učiniti bicikl "najpopularnijim oblikom prijevoza" za ruske oružane snage na prvim linijama bojišnice u nadolazećim mjesecima. Slično navodi i Army Recognition, koji pišu da je ukrajinskim bespilotnim letjelicama teže ciljati vojnike ako se nalaze na motociklu, s obzirom na to da se tada brže kreću.

VEZANI ČLANCI:

Sada, u trećoj godini potpune ruske invazije, dronovi su postali sveprisutni na bojnom polju. Mnogi od ovih dronova sposobni su nositi nekoliko kilograma eksploziva. Prema izvorima iz NATO-a koje navodi Foreign Policy, više od dvije trećine ruskih tenkova koje su uništile ukrajinske snage posljednjih mjeseci napadnuto je bespilotnim letjelicama kamikazama.

U ožujku su se na društvenim mrežama pojavili videozapisi koji pokazuju kako Rusija koristi vozila s otvorenim krovom u stilu kolica za golf u blizini bojišnice u Ukrajini. Pojavila se jedna snimka koja prikazuje rusku oklopnu kolonu, u kojoj je bilo nekoliko terenskih vozila Desertcross 1000-3, kako napada ukrajinske položaje u Donjeckoj oblasti, izvijestio je Forbes. Vozila su se koristila za prijevoz pješaštva do prve crte bojišnice, prema Forbesu, a video prikazuje kako su pogođena granatama i eksplozivom ispuštenim iz dronova.

Prije toga, ruske trupe viđene su kako koriste četverocikle za napad na ukrajinske položaje. Ukrajinski vojnici na prvoj crti u blizini sela Robotyne rekli su CNN-u da su ruske trupe koristile vozila na četiri kotača za napad na ukrajinske položaje noću, obično s tri ili četiri vojnika na svakom vozilu.

GALERIJA Pripreme za rusku ofenzivu: Ukrajina potrošila više od 500 milijuna dolara na utvrđivanje granice

Ruski napad na motociklima
1/11

Komentara 5

SE
Serengeti
10:32 14.04.2024.

4 ruska vojnika izvela uspješni napad? Ili su ukrajinski vojnici tako smotani i niskog morala da četiri ruska vojnika mogu zauzeti neku poziciju ili su gubici u ukrajinskoj vojsci toliki veliki pa da na pojedinim mjestima i nema ukrajinskih vojnika.

LU
Lumumba
12:29 15.04.2024.

Rusija će ovo ljeto krenuti u ofenzivu i vjerojatno izgubiti pola milijuna vojnika da bi osvojili desetak sela i napredovali par kilometara. Nesposobni su. Troškovi i poginuli danas znače krizu za par godina. Samo ni Ukrajina neće dobro proći . Vraćanje okupiranog teritorija vojnim putem je teško izvedivo kad imaš brojnijeg neprijatelja.

NK
Najam krova
14:26 14.04.2024.

Slijedeća ruska inovacija je da pješadiji skinu čizme i da idu bosi kako ih Ukri ne bi čuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije