Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA

VIDEO Strašna tragedija na safariju: Pobješnjeli slon napao bus pun turista, žena (80) preminula

Foto: pixabay
1/3
03.04.2024.
u 18:08

U napadu Amerikanka u dobi od 80 godina je poginula, drugi turist je teško ozlijeđen, a još četvero turista ima lakše ozljede.

Putovanje u safari za ove turiste završilo je tragično. Naime, u safariju u Zambiji poludjeli slon jurio je više od pola milje za autobusom u kojem je bilo šest turista među kojima je bila i osamdesetogodišnja žena. Nakon što je slon došao do autobusa prevrnuo je vozilo uslijed čega je osamdesetogodišnja žena preminula

Bijesni slon se odvojio od svog krda i istrčao kako bi sustigao vozilo te ga na koncu napao i prevrnuo. Mrežama kružio video napada u kojem se vidi kako jedan turist kaže "oh moj bože" dok slon drži korak s kamionom, dok drugi kaže "oh oh", a treći dodaje "dolazi brzo" u posljednjim očajničkim trenucima prije sudara.  Vodič iznenada zaustavlja vozilo prije nego što je slon napao kamion. Vozač glasno poviče 'hej, hej, hej, hej' kad je shvatio da slon od pet tona visok 10 stopa namjerava ih napasti. Na samom kraju videa vidljivo je kako se kljove od tri stope zakače ispod busa i okreću ga na bok, dok turisti paničare, piše DailyMail. 

Nakon toga prijavljeno je da je osamdesetogodišnja žena umrla u napadu dok je putovala s pet drugih turista u subotu u Nacionalni park Kafue. Safari forumi vrve od komentara i kažu da ne mogu razumjeti zašto se vozilo zaustavilo, iako jedan komentator sugerira da je možda vozač jednostavno izletio s ceste. Nacionalni park nije komentirao incident.

Vjeruje se da su svi gosti u kamionu bili Amerikanci koji su boravili u kampu rijeke Lufupa u nacionalnom parku Kafue, koji je najstariji i drugi najveći safari park na svijetu. Kamp sa šatorima naplaćuje £350 po osobi po noći. Glavni izvršni direktor safarija Keith Vincent potvrdio je da je Amerikanka u dobi od 80 godina poginula, drugi turist je teško ozlijeđen, a još četvero turista ima lakše ozljede. Vincent je dodao da je teško ozlijeđeni gost avionom prebačen u privatnu medicinsku ustanovu u Južnoafričkoj Republici, a četvero drugih je liječeno u klinici i pruženo im je savjetovalište za traume. 

'Nije mogao dovoljno brzo skloniti vozilo s puta' dodajući da je uprava Nacionalnog parka Kafue odmah pružila pomoć. Rekao je da su poslali helikopter na mjesto događaja, a s obzirom na prirodu incidenta, policija, Odjel za nacionalne parkove i divlje životinje i druge vlasti uključene su u istragu slučaja.

Procjenjuje se da slonovi u Africi godišnje ubiju oko 500 ljudi. U ožujku je slon također ubio 36-godišnjeg vodiča u privatnom rezervatu Gondwana u Južnoafričkoj Republici, piše DailyMail. 

FOTO Svjetski poznati rodan Klepetan ima novu družicu

1/18
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Behemot
Behemot
02:12 04.04.2024.

Slon od 10 stopa i kljove od 3 stope, zar se ne mogu prevesti i te mjere, zašto niste napisali onda da je slon težak 11.000 funti?!? Budimo dosljedni u neukosti!

LO
Lolita3
22:55 03.04.2024.

Ma kakvi safariji, kakvi bakrači! Ostavite više životinje na miru!

Avatar Aurel
Aurel
21:40 03.04.2024.

bravo za slona!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije