Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebačeni u bolnicu

VIDEO HGSS u akciji: Dobili dojavu o padu dva paraglajdera u razmaku od par sati

Spašavanje paraglajdera
Foto: HGSS Stanica Makarska
14.08.2020.
u 20:20

U akciji spašavanja sudjelovalo 15 pripadnika HGSS stanice Makarska te 4 dežurna letača spašavatelja iz Divulja

Danas u 13:51 HGSS stanica Makarska dobila je dojavu o padu paraglajdera na uzletištu Pržinovac na Biokovu. Odmah po dojavi i saznanju ozljeda alarmiran je helikopter HRZ-a s dežurnim letačima spašavateljima i zemaljske ekipe HGSS stanice Makarska.

"U 15:19 sati prve zemaljske ekipe pristižu na mjesto nesreće, imobiliziraju ozlijeđenu osobu te je pripremaju za transport helikopterom. U 15:38 sati helikopter HRZ-a s dežurnim letačima dolazi na uzletište Pržinovac te se spušta na mjesto gdje je bilo moguće sletjeti te ukrcaju unesrećenu osobu u helikopter i u 15:41 sati odlaze na heliodrom Firule u Splitu", objavio je HGSS.

U akciji spašavanja sudjelovalo 15 pripadnika HGSS stanice Makarska te 4 dežurna letača spašavatelja iz Divulja.

Oko 18.10 sati dogodila se nova nesreća u kojoj je pao još jedan paraglajder. Kako doznaje Dalmacija Danas, riječ je o stranom državljaninu koji je prilikom pada slomio ruku. Automobilom je prebačen u bolnicu te se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije