Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrabrost

VIDEO Djed golim rukama istjerao morskog psa iz plićaka

Raffaella Fico
Foto: Pixsell
1/2
21.01.2013.
u 09:31

Velšanin Paul Marshallsea (62) htio je zaštititi mališane koji su se kupali, ali i pomoći životinji

Kada se kupate u plićaku i ugledate peraje morskog psa, vjerojatno ćete pobjeći glavom bez obzira. No, Velšanin Paul Marshallsea (62) učinio je upravo suprotno. Kada se uz obalu mora u Queenslandu u Australiji pojavio morski pas, Marshallsea je prekinuo roštilj u kojemu je uživao sa suprugom i 21-godišnjom kćeri kako bi ga golim rukama okrenuo i uputio prema pučini, prenosi News.com.au.

– Tamo se kupa mnogo beba i djece, moglo je biti gadno. Slijedio sam instinkt i zgrabio morskog psa za zadnji dio – rekao je Marshallsea dodavši da je imao sreće što je iz bliskog susreta s opasnom životinjom izašao neozlijeđen.

– Gotovo mi je odgrizao nogu u djeliću sekunde, bio je toliko brz – objašnjava djed. Iako se u ovaj podvig upustio ponajprije da bi zaštitio djecu koja su se kupala u moru, Marshallsea je htio zaštiti i samog morskog psa.

– Znam da je opasan, ali djelovao je gotovo prekrasno, morate imati poštovanje prema prekrasnoj životinji. Ljudi će možda reći da bilo glupo to učiniti, no kada izbliza vidite prekrasnu zvijer kako se bori za život, nekako joj nastojite pomoći – ispričao je Marshallsea.

Stručnjaci vjeruju da je morski pas došao tako blizu obali jer je bolestan. Međutim, iako nije agresivan, kupači bi ga trebali izbjegavati.

>> FOTO Ulovili morskog psa teškog 700 kg i dugačkog 4 metra

Ključne riječi

Komentara 2

FE
Felis
11:38 21.01.2013.

uh, skoro mu je odgrizao nogu... takav psić eventualno samo gricne, nema odgrizanja udova.

T1
t111
20:00 21.01.2013.

htio je zastititi djecu? koliko se vidi na videu, svi su bili vani na obali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije