Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPALI RUSKI VOJNI KAMION

VIDEO Čečenski dobrovoljci postavili zasjedu na ruskom teritoriju: Ubijena dvojica vojnika

Screenshot/Telegram
18.07.2023.
u 10:19

Zasjeda je bila postavljena na cesti između ukrajinske granice i sela Sereda u belgorodskoj regiji

Ukrajinska obrambena obavještajna služba objavila je video koji prikazuje čečenske dobrovoljce, koji se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, u zasjedi na kamion ruske vojske. Zasjedu je čečenska jedinica postavila na ruskom teritoriju, na cesti između ukrajinske granice i sela Sereda u belgorodskoj regiji.

Snimka pokazuje napad na ruski vojni kamion Ural prilikom kojeg je ubijen i određeni broj ruskih vojnika. Ruski kanali navode kako je riječ o dvojici vojnika koji su se nalazili u kabini kamiona. To je dokaz kako i dalje traju upadi na ruski teritorij, no do sada to nisu bile čečenske jedinice nego ruske dobovoljačke snage koje se bore na strani Ukrajine.

VIDEO Zasjede čečena na ruskom teritoriju

Akhmed Zakayev, predsjednik Vlade Čečenske Republike Ičkerije u egzilu, rekao je ranije kako se pet čečenskih dobrovoljačkih jedinica bori na strani Ukrajine, snage nekoliko stotina boraca. Većinom je riječ o sinovima i unucima boraca iz Prvog ili Drugog čečenskog rata. Zna se da je u ukrajini aktivan bataljun Džohara Dudajeva, nazvanom po prvom postsovjetskom predsjedniku neovisne Čečenije te bataljun šeika Mansura, blizak islamističkim skupinama. Također, više tisuća Čečena ratuje na ruskoj strani.

VEZANI ČLANCI:

 

 

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Idler
Idler
10:38 18.07.2023.

Inače na vukrajinskoj strani bori se i srpski dobrovoljački odred "Sveti Stanoje Kosmetski" sam kaj o tomu nesme nigdo pisat 😜

DU
Deleted user
11:34 18.07.2023.

ovo su čečeni pravi domoljubi, a ne čečeni sluge okupatora poput pudlice kadirova

FU
Fusnota
10:26 18.07.2023.

U pitanju su ruski državljani, kako bi propaganda iz Moskve rekla, građanski neposluh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije