Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navala na Njemačku

VIDEO 'Azil vam je odbijen'

Predaja vlasti Sanader - Kosor
Foto: Patrik Macek
1/2
23.01.2013.
u 08:57

U prihvatilištu za tražitelje azila u Dortmundu, morali su otvoriti dodatne centre za prihvat, da bi mogli udomiti navalu Roma iz Srbije i Makedonije.

Ove je zime broj tražitelja azila u Njemačkoj bio dramatično porastao. U tolikoj mjeri, da su potencijalni azilanti za njemačke vlasti postali veliki problem. U prihvatilištu za tražitelje azila u Dortmundu, morali su otvoriti dodatne centre za prihvat, da bi mogli udomiti navalu Roma iz Srbije i Makedonije.

Oni u Njemačku dolaze tvrdeći da ih u njihovim domovinama šikaniraju, pa stoga traže zaštitu. No od njemačkih vlasti redovito dobijaju odbijenicu, jer nema dokaza za te njihove tvrdnje, pa se neuspješni tražitelji azila moraju vratiti otkuda su došli. Obitelj Novak stigla je u Dortmund u listopadu. Iz Srbije. Članovi obitelji tvrde da su ih tamo tukli i prijetili im. I njima je molba za azil odbijena. Ovaj put neuobičajeno brzo.

Komentara 2

KO
kopp29
10:01 23.01.2013.

..za azil nije dovoljna izjava da vas je neko pretukao zato sto ste druge nacionalnosti i vjeroispovijesti.....po pitanju toga cijela srbija i kosovo mogu da podnesu azil u nekim zemljama.....a tema azil za stanovnike evropskog kontinenta je i suvisna....to su samo paraziti sistema koji nigdje nisu dobrodosli.

RU
Rumba
14:53 23.01.2013.

Tziganska posla i imaju potpuno pravo što su im opalili kolektivni vritnjak ... M'oš mislit samo kako su bili '' ugroženi '' u sredinama iz kojih potječu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije