Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO VRIJEME

VIDEO Kaos u SAD-u: Snježne oluje, poplave i tornada diljem zemlje

Winter weather in Iowa
Foto: Alyssa Pointer/REUTERS
1/10
13.01.2024.
u 11:12

Centar za meteorologiju upozorio je na rizike od ozeblina i hipotermije u Iowi, gdje se predviđa da će temperature u većem dijelu države pasti ispod minus 18 stupnjeva Celzijevih

Deseci milijuna Amerikanaca izloženi su u petak opasnim vremenskim uvjetima - snježnim olujama na sjeverozapadu i srednjem zapadu, hladnoći, poplavama na istočnoj obali te potencijalnim tornadima na jugu, zbog čega su otkazani mnogi letovi, a neka su područja ostala bez struje.

Avioprijevoznici su u petak odgodili više od 7.600 letova diljem SAD-a, uključujući zrakoplove koji su prizemljeni u međunarodnoj zračnoj luci O'Hare u Chicagu zbog vjetra i zasljepljujućeg snijega. U Iowi, republikanski predsjednički kandidati otkazali su zakazane izborne aktivnosti.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) upozorila je da će se snježne oluje u većem dijelu gornjeg srednjeg zapada, s obilnim snijegom i jakim vjetrovima, nastaviti i u subotu. U Michiganu je, prema podacima s PowerOutage.US., više od 133.000 domova i tvrtki ostalo bez struje, kao i najmanje 150.000 korisnika u Wisconsinu, Zapadnoj Virginiji, Ohiju i Pennsylvaniji.

"Ovaj olujni sustav je definitivno opasan", rekao je Zack Taylor, meteorolog iz Centra za vremensku prognozu NWS-a u College Parku, Maryland. Služba je upozorila i na nepotrebna putovanja, ističući slabu vidljivost na nekim cestama u Chicagu, kao i na rizike od ozeblina i hipotermije u Iowi, gdje se predviđa da će temperature u većem dijelu države pasti ispod minus 18 stupnjeva Celzijevih.

VIDEO Stanovnici Iowe spremaju se za novi hladni val

Ključne riječi

Komentara 1

FR
frane19
20:48 13.01.2024.

Nije lako s ovim klimatskim zatopljenjem. Ima da se smrzneš od velike topline.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije