Naslovnica Vijesti Svijet

VIDEOANIMACIJA Evo kako je možda izgledala sabotaža nestalog aviona

The Wall Street Journal napravio je videoanimaciju mogućeg načina sabotaže leta
17. ožujka 2014. u 14:31 5 komentara 5606 prikaza
Video animacija sabotaže zrakoplova
Foto: Youtube
Pogledajte galeriju 1/7

Nestanak Boeinga 777 kompanije Malaysia Airlines i dalje je misterij, teorija je mnogo, a nakon već više od tjedan dana još se zna jako malo toga.

Posljednje poznate informacije su da je zadnja osoba koja je komunicirala s kontrolom leta ipak bio kopilot Fariq Abdul Hamid, a ne, kako se do sada smatralo, pilot Zahari Ahmada Snah. Također, malezijska policija trenutačno istražuje inženjera leta koji je bio jedan od putnika nestalog aviona.

The Wall Street Journal napravio je videoanimaciju mogućeg načina sabotaže nestalog aviona. Prema njima, prvo je vjerojatno onesposobljen transponder, za što je trebalo prekinuti strujni krug u kokpitu aviona.

Nakon toga je, pretpostavlja WSJ, onesposobljen dio sustava upravljanja letenjem, ACARS. Za gašenje tog sustava, navode, jedna bi osoba morala stisnuti nekoliko tipki na jednom od dva računala tog sustava, za što je potrebno i određeno znanje.

I, naposljetku, da bi let ostao skriven od radara, dvije osobe morale su raditi zajedno kako bi onesposobile satelitsku komunikaciju. Za to bi jedna osoba morala ući u avionsku donju palubu gdje je elektronika, dok bi druga morala nastaviti upravljati avionom.

Detalje mogućih scenarija prema The Wall Street Journalu pogledajte u priloženom videu!

>> Avion namjerno preusmjeren, posljednje riječi uputio kopilot

>> Avion je možda bio na tlu kada su poslani posljednji signali?

>> Ovo je 5 najpopularnijih teorija zavjere o nestalom zrakoplovu

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • korlat:

    po svemu sudeći vlada ili vlasti Malezije imaju puno više informacija nego se čini i da je ovao nekakva politička osveta vlastima u kojoj je posada srušila namjerno zrakoplov u neki od oceana na veliku dubinu uz lagano slijetanje, što ... prikaži još! je omogućilo da avion potone bez znatnih oštećenja

  • xaron:

    Gledamo kako Rover po Marsu prevrce kamenje, a evo nestao cijeli avion sa 230 ljudi . To sve smrdi do neba. Ili skrivaju vitalne informacije od nas ili je stvarno stanje u tom sektoru civilne avijacije mnogo gore nego nam se govori.

  • zlako:

    Kgb maknuo avion da skrene pažnju s Ukraine.Nikom pa ni muslimanima niti vanzemaljcima niti amerima ovaj trenutak ne bi pasalo nešto tako jedino Rusima.Matematički točno bez greške.Imaju mogučnost imaju moč i imaju potrebu.