Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lasersko oružje

VIDEO Američka mornarica testirala moćno oružje: Uništili su dron

Screenshoot
26.05.2020.
u 23:58

Lasersko oružje je razvila tvrtka Northrup Grumman, a ono će ubrzo biti stavljeno na brojne brodove ratne mornarice

Američki ratni brod USS Portland prošloga tjedna testirao je novo oružje ratne mornarice, laserski sustav Laser Weapon System Demonstrator (LWSD). Tim oružjem je moguće srušiti dronove u letu.

“LSWD pruža jedinstvene sposobnosti koje je Portland imao priliku testirati i kojima upravlja za američku mornaricu, istovremeno utirući put za buduće sustave naoružanja", kazao je kapetan američke ratne mornarice Karrey Sanders.

Lasersko oružje je razvila tvrtka Northrup Grumman, a ono će ubrzo biti stavljeno na brojne brodove ratne mornarice i tek je dio cijelog niza oružja koje koristi lasere te ga SAD misli koristiti u budućnosti, piše news.usni.org.

Mornarica je već testirala slične sustave, a LSWD je razvijen zbog povećanog broja prijetnji, koje uključuju bespilotne letjelice

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Foton
Foton
16:49 27.05.2020.

Laser zraka putuje brzinom svjetlosti, pa su svi projektili, avioni, rakete, ukljucujuci hipersonicne, za laser zraku stacionarni ciljevi, koje je lako unistiti. Na ovome se radi vec 50 godina, sad postaje prakticno. Revolucionarno oruzje, ne trebas municiju, ispaljujes impuls svaku mikrosekundu, i ti hitci nista ne kostaju. Ne mozes unistiti tenk ili brod, ali sve sto leti mozes.

XA
xaron
20:36 27.05.2020.

Ulażu milijarde u kojekakve igračke koje če im Možda trebati, a imaju 100 000 mrtvih od korone, gdje nerade Ništa. Čudno.

DU
Deleted user
01:45 27.05.2020.

To je 150 KW solid state laser koji je jaci od prijasnjeg 35 KW koji je bio ugradjen na ratni brod USS Ponce. Taj laser moze puno vise od samo obaranja dronova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije