Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt male Mije

Vidas odgovara Keleuvi: U Merkuru nije bilo propusta

zeljko vidas
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
Autori: ih/VLM, tri/VLM
19.04.2012.
u 19:58

Neprimjereno je ovako unaprijed osuđivati. Korektno je pričekati nalaz istrage i vidjeti što se dogodilo, kaže Vidas.

Željko Vidas, ravnatelj KB Merkur iznenađen je jučerašnjim izjavama Slobodanke Keleuve, ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba, koja je prozvala KB Merkur za propust u postupanju s Mijom Antunović, piše Tportal. Vidas kaže kako je iznenađen jer je unutarnja istraga pokazala da u Merkuru nije bilo propusta.

- Nakon završetka istrage vidjet ćemo što se zaista dogodilo. Neprimjereno je ovako unaprijed osuđivati. Korektno je pričekati nalaz istrage i vidjeti što se dogodilo, a ako istraga pokaže da je netko kriv, ne može se raditi javni linč, nego poštivati zakonska procedura. Ako se dokaže krivnja, onda slijedi kazna. Dio javnosti očekuje da će, ako se na nekog pokaže prstom, taj biti obješen, a to je Divlji zapad - kazao je Vidas te dodao kako je sva potrebna dokumentacija predana policiji i povjerenstvu Ministarstva zdravlja.

- Ovom prilikom želim naglasiti da je dijete predano u kliničku bolnicu kod specijaliste otorinca pri svijesti, plačljivo i stabilno, što znači da je dijete predano otorinolaringologu. Što mislite tko je odgovoran? U ovom trenutku ne bi špekulirala, vjerujem da će institucije otkriti gdje je krenulo neželjenim tijekom - izjavila je jučer za HRT Slobodanka Keleuva te na taj način odbacila krivnju Hitne za smrtni slučaj jednoipolgodišnje Mije Antunović.

>>Liječnička pogreška? 18-mjesečnu Miju usmrtilo zrno graha

- Troje ljudi dobilo je opomenu pred otkaz zbog proceduralnih, a ne medicinskih pogrešaka. Odgovornost može snositi klinika u koju je djevojčica zaprimnjena dok je još bila izvan životne opasnosti - smatra Keleuva.

Komentara 18

JU
Jurek
20:14 19.04.2012.

Nije medicinska greška ! A što ste vi zidari ??? Najbolje da stvorite povjerenstvo od kolega koji će ustanoviti da greške nije ni bilo. Tko u ovoj državi uopće kontrolira rad državnih i gradskih službenika ??? Igramo se države.

OS
osica
20:55 19.04.2012.

kad god se kod nas nešto dogodi - uvijek se prebacuje loptica odgovornosti s jednih na druge. Krivi su svi koji su svojom strukom i znanjem trebali učiniti i alarmirati sve - da dijete ide brzo ko po traci- onome tko ga može spasiti, uz informaciju, što se otkrilo u prethodnoj fazi - da se ne gubi dragocijeno vrijeme za spašavanje ovog makog života. Krivo je \"neodgovorno i nepovezano zdravstvo\" Izvucite pouku, ne opravdavajte se. Svi ste pogriješili, niste spasili dijete, a imali ste za to ni ne znam koliko SATI a ne minuta na raspolaganju. Strašno i sramotno. Pokrijte se ušima i odgovarajte tamo gdje trebate.

UF
ufrm
22:44 19.04.2012.

Balkanska posla i doktori. Tocno je da se pogreske desavaju ali tocno je da greske netko i placa. U Amerci bi za ovakvo nesto netko masno platio u novcu i karaijeri. Na balkanu je ovo svakodnevnica koji obicni smritnici obicno prihvacaju surovu realnost iz balkanske mesnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije