Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vicu Blagaića sa stijene spašavao GSS i helikopter

30. prosinca 2008. u 19:47 5 prikaza

DUBROVNIK – Vice Blagaić, vlasnik tvrtke Profectus i organizator najvećeg nautičkog sajma u regiji Croatia Boat Showa, spašen je danas s dvojicom kolega nakon što su s litice na brdu Tmor između Stona i Slanog uputili poziv u pomoć. U avanturu su se upustili nepripremljeni, bez opreme potrebne za svladavanje tako zahtjevnog terena. Krenuli su sa sjeverne strane na južnu. Do vrha su im trebala četiri sata, a onda su zapeli.

– Istina je, spuštali smo se s vrha, skrenuli s puta i dospjeli na strmu i dugačku liticu. Nismo imali kuda dalje. Bližio se mrak pa smo nazvali 112 i pričekali helikopter i Gorsku službu spašavanja. Sve je prošlo u redu, bez posljedica, što je najvažnije. Traume nema, ponovno ću u planine. Ovaj put jednostavno smo precijenili vlastite mogućnosti – kazao nam je Vice Blagaić, koji je s obitelji i suradnicima u Dubrovniku na dočeku Nove.

U akciji GSS-a sudjelovalo je sedam pripadnika stanice Split te osmorica članova dubrovačkog tima, koji su na teren upućeni zbog jakog vjetra i brzog sumraka. Unatoč prilično otežanim uvjetima, Blagaić i prijatelji izvučeni su sa stijene uz pomoć užeta i helikoptera. Prevezeni su na najbliže sletište. Nije bilo ozbiljnijih ozljeda pa tako ni potrebe da ih se vozi u bolnicu.

Blagaiću, čini se, more ipak više leži.


EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Olival
PRIČA O USPJEHU
Od obiteljskog biznisa do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji prirodne kozmetike