Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medijsko sveučilište

Vesna Želježnjak: Habuš je džentlmen, popustit će mi

'09.10.2012., Koprivnica - Svecano obiljezavanje pocetka djelovanja Medijskog sveucilista u kinu Velebit koje su zajedno pokrenuli gradovi Koprivnica i Varazdin. Svecanosti su prisustvovali gradonacel
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.04.2013.
u 10:00

Sada se gradonačelnici moraju dogovoriti gdje će izvesti predstavu za javnost - u koprivnici ili Varaždinu

Svatko u tišini svoga ureda, bez ikakve pompe, svečanosti, fanfara, televizijskih kamera i novinarskih fotoaparata, bez govora i zdravice, bez šampanjca potpisali su ovih dana koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak i njezin varaždinski kolega Goran Habuš sporazum o integraciji Medijskoga sveučilišta sa sjedištem u Koprivnici i Veleučilišta u Varaždinu.

Problematični termini

Svoje su potpise na taj kompliciran dokument - kojim je nastalo sjevernohrvatsko sveučilište - negdje u samoći morali staviti i Goran Kozina, direktor poduzeća VELV, uključenog u cijelu priču, te Marin Milković, koji je u dvojakoj ulozi kao dekan Veleučilišta i privremeni rektor Medijskog sveučilišta, pa je dvaput morao mastiti pero.

Nikome od njih nije palo napamet da obavijesti javnost kako je pravni posao integracije Medijskoga sveučilišta i Veleučilišta sada i formalno okončan, mjesec dana nakon što su gradska vijeća Koprivnice i Varaždina dala politički blagoslov većinom vijećničkih glasova.

Iako je javnost već navikla da se glavne stvari u vezi sa \"sveučilizacijom\" sjeverne Hrvatske odvijaju u tajnosti, poskrivečki, debelo začuđuje to što tako važan sporazum nije javno i svečano potpisan. Ta radi se - kako ponavljaju politički čelnici obaju gradova - o povijesnoj stvari, o međašu u razvoju čitave regije, o zamašnjaku koji nikad neće stati... I onda, bez zdravice?

- Ma, bit će i to. Kolega Habuš i ja naprosto nismo imali slobodne termine u isto vrijeme. Evo, ja sam mogla prošli tjedan, ali on nije. On bi mogao ovaj tjedan, ali ja ne mogu. Svečanost će biti, vjerujem, idući tjedan - kazala je jučer V. Želježnjak.

Znači, samo treba uglaviti vrijeme i - mjesto. E tu bi moglo biti problema. Hoće li svečanost biti u Varaždinu, koji je veći grad, budući regionalni centar, u kojemu je sada glavnina studenata i profesora? Ili u Koprivnici, koja je isfinancirala sveučilišnu dopusnicu i u kojoj je formalno sjedište nove visokoobrazovne institucije?

Medijsko šuti

- Još se nismo dogovorili. Kolegi Habušu predložit ću da svečanost bude u Koprivnici. Damama se popušta, a mislim da je on džentlmen - veli V. Želježnjak.

Jučer nismo uspjeli doznati hoće li varaždinski gradonačelnik ispuniti očekivanja koprivničke kolegice. U gradskoj službi za odnose s javnošću najprije su se jako čudili zašto nas uopće zanima je li gradonačelnik Habuš potpisao sporazum o integraciji, da bi tek nakon našeg inzistiranja to potvrdili.

Nisu otkrili kada je točno i gjde to učinio.

- O mjestu i vremenu svečanog potpisivanja sporazuma dvoje će se gradonačelnika dogovoriti u direktnoj komunikaciji, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena – poručili su na kraju iz gradske PR službe.

Kandidat u pritvoru

Medijsko sveučilište ovih je dana djelomice poništilo natječaj za izbor deset profesora, docenata i predavača raspisan 8. veljače ove godine. Poništen je dio natječaja koji se odnosi na izbor redovnog profesora za područje matematike. Za ostalo nastavno osoblje iz područja odnosa s javnošću, grafike, povijesti, germanistike druga natječaj je proveden. Izvori iz znanstvene zajednice s kojima smo razgovarali uvjeravaju nas kako je mjesto redovitoga profesora matematike bilo \"predodređeno\" za dr. Miljenka Crnjca, profesora matematike s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, no taj je transfer navodno spriječila USKOK-ova protukorupcijska istraga na tamošnjoj ustanovi.

Miljenko Crnjac doista je jedan od pet privedenih profesora, a trenutačno se nalazi u istražnom zatvoru jer mu je određen jednomjesečni pritvor. Crnjca se, prema navodima istražitelja, sumnjiči da je prolazak na ispitima godinama prodavao za iznose od 8000 do 13.000 kuna. Iz Medijskog sveučilišta jučer nisu odgovorili na pitanje zašto je poništen natječaj za profesora matematike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije