Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKORIN ADUT ZA SLAVONIJU

Vesna Vučemilović ide u utrku za osječko-baranjsku županicu

Zagreb: Klub zastupnika Domovinskog mosta održao je konferenciju za medije
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
17.02.2021.
u 20:21

Treba mijenjati stvari koje ne funkcioniraju, ističe zastupnica Domovinskog pokreta

Možda za gradonačelnicu Osijeka. A možda ipak za prvu ženu Našica. Nagađa se već neko vrijeme hoće li se i za koju poziciju na lokalnim izborima kandidirati Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Domovinskog pokreta i članica predsjedništva te stranke.

Ni jedno ni drugo, kazala nam je danas, ona na gradove neće. Ali sestra Miroslava Škore naći će se zato na listi onih koje će birači moći zaokružiti kao svoj izbor za osječko-baranjskog župana, odnosno županicu. Kako to, pitali smo je.

– Odlučila sam se jer mislim da treba djelovati. Treba napokon mijenjati stvari koje očigledno ne funkcioniraju posljednjih dvadeset godina, a projekte treba vidjeti uživo, ne samo na papiru – pojasnila nam je Vesna Vučemilović, kojoj će jedan od glavnih protivnika biti Ivan Anušić.

Potpredsjednik HDZ-a i trenutačni župan potvrdio je da će u utrku za još jedan mandat na čelu Osječko-baranjske županije, tradicionalno sklonije desnijim opcijama. Prije njega, podsjetimo, županiju je u dva mandata vodio Vladimir Šišljagić, koji je 2017. i treći put pokušao postati župan. Nije mu to tad, zbog Anušića, uspjelo, a ove je godine objavio da županiju pokušati osvojiti više neće, sad želi gradonačelničku poziciju u Osijeku. SDP se za svog kandidata još nije odlučio, barem tako kažu u stranci, u kojoj ne isključuju mogućnost da bi to ponovno mogao biti Domagoj Hajduković. Da će dati sve od sebe da pobijedi protukandidate, kaže, pak, Vesna Vučemilović, čiju će službenu kandidaturu Domovinski pokret objaviti za nekoliko dana.

Objavili su, podsjetimo, da će njihov čovjek za potencijalno prvo mjesto Sisačko-moslavačke županije biti Damir Markuš, kao i da će podržati donedavnog HDZ-ovca i trenutačnog dožupana Josipa Dabru za čelno mjesto Vukovarsko-srijemske županije. Sam Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, danas je gostujući na N1 televiziji, na pitanje hoće li biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, odgovorio da je sve moguće

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Večernjakova izložba 'Hrvatska svijetu'

Komentara 5

ST
stopostohrvat.
01:43 18.02.2021.

Kruvati jest ruzna zena. Ne do isus d je vidim noci., ne bi mi se mjesec dana digo.

K1
Kalimero_12
22:46 17.02.2021.

dugarica vučemilović kakve veze ima sa drugom skorom , dezerteom, kriminalcem koji je pljačkao državu i narod ?

Avatar Drago
Drago
10:18 18.02.2021.

To je borba protiv nepotizma na Škorin način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije