Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske

Vesna Škare Ožbolt: Kandidata za ministra rasprodaje bilo bi napretek

vesna skare ozbolt
Večernji list
13.11.2009.
u 11:54

Prezaduženi smo do grla, a posebno zabrinjava unutarnja nelikvidnost koja se već mjeri iznosom od oko 17 milijardi kuna, i prijeti propašću mnogih poduzeća - rekla je je Vesna Škare Ožbolt.

RIJEKA - Hrvatska je u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji, a moj prvi korak kao nove predsjednice Republike bit će donošenje Strategije razvoja zemlje - kazala je danas u Rijeci nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Vesna Škare Ožbolt.

Osvrnuvši se na situaciju da zemlja u tako lošem ekonomskom položaju već tjednima nema ministra gospodarstva, najvažnijeg resora u Vladi RH, rekla je kako je to nedopustivo.

- Da Vlada traži ministra rasprodaje, kandidata bi bilo napretek. Gotovo sve što vrijedi u ovoj zemlji neodgovorno smo rasprodali, ali Hrvatska se ne smije zanositi idejom da ćemo ovu ogromnu krizu prebroditi nekakvim novim zaduženjima. Novi krediti prihvatljivi su samo u slučaju da se njima pokreće proizvodnja i novo zapošljavanje.

Prezaduženi smo do grla, a posebno zabrinjava unutarnja nelikvidnost koja se već mjeri iznosom od oko 17 milijardi kuna, i prijeti propašću mnogih poduzeća. S izlaskom iz krize već debelo kasnimo, a koliko god mogu pohvaliti predsjednika države da u mnogim prilikama pravilno i neuljepšano ocjenjuje stanje u zemlji, toliko mu mogu predbaciti da nije ništa poduzeo u smislu pokretanja inicijative za okupljanje svih zdravih snaga u društvu na izradi strategije razvoja.

Kada postanem predsjednica Hrvatske, ja ću to učiniti jer je voda zaista došla do grla, a jedan od prvih koraka bit će mi i pokretanje restrukturiranja državne uprave koja je preglomazna i preskupa. Hrvatska stalno odugovlači s tim potezom, za razliku od jedne Poljske koja se hrabro uhvatila u koštac s tim problemom, i već bilježi prve pozitivne rezultate - zaključila je Vesna Škare Ožbolt koja se nastavila na riječkom Korzu družiti s građanima.

Komentara 9

SO
Somelier
13:40 13.11.2009.

Sačuvaj nas bože predsjednika države koji nudi ekonomski spas države. Uloga predsjednika je štititi ustav i nacionalne interese svoje države. Ustvari sve ono što Mesić nije radio. Hrvatskoj treba nacionalna svijest i ponos a ne da se progurava indoktrina kako u EU nisu važne granice.Itekako su važne.I granice i nacionalno pitanje. Zato za predsjednika školovanoga gospodina a ne \"vašarskoga šaljivđiju\".

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
15:42 13.11.2009.

dok ovu nisu šutnuli iz stranke (zbog razmirica oko podjele opljačkanog plijena), trpala je u džepove kao i svaki pošteni kradezenjara... sad kad više nije s njima, odmah se pretvorila u sveticu i laje... ponovimo: kradezenjara odijelo mijenja, ali dlaku i papke nikada...

ZD
Zdravek
12:21 13.11.2009.

ne kazem da vesna nema dobre ideje, ali ono o cemu ona prica nije zadaca predsjednika nego vlade. predsjednik bi trebao kritizirat i ako se njegove kritike ne fermaju srusit vladu a ne da imamo brdo ministarstva koji zderu brdo love i sad da jos predsjednik osniva razno razne grupe koje koje ce pozderat jos love

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije