Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORNJA STUBICA

Vesna Pusić: Porez na štednju je zbog smanjenja deficita i to nije novi porez

Vesna Pusić
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/4
24.04.2014.
u 19:27

Na pitanje podržavaju li jednako SDP i HNS uvođenje tog poreza od 1. siječnja 2015. godine odgovorila je da time nitko nije oduševljen.

– To nije porez koji je sada najavljen, već u okviru mjera smanjenja deficita, pred nekoliko tjedana kad smo razgovarali na Vladi, na užem kabinetu, o mjerama koje su potrebne za smanjenje deficita kako bi sami mogli odlučivati o tim mjerama. Ukoliko ne uspijemo u tome i dobijemo negativnu ocjenu Europske komisije, onda ona određuju koje su mjere rezanje, a to je nešto što mi želimo spriječiti jer želimo spriječiti rezanje plaća i mirovina. Zbog toga moramo ići u proces smanjenja deficita. Međutim, cilj nisu porezi, cilj je smanjenje proračunskog deficita, a zbog toga idemo s cijelim nizom radikalnih poteza koji će omogućiti poboljšanje investicijske klime, dakle privući ljude u Hrvatsku, a time i stvaranje radnih mjesta. Ukoliko uspijemo smanjiti proračunski deficit tim putem i sačuvati Hrvatsku od ulaska u dirigirani program, onda će naravno biti prostora i za porezne olakšice i smanjivanje poreza u vrijeme koje je pred nama. Sada moramo povećati zaradu, a to možemo jedino na način da privučemo ljude – odgovorila je na upit novinara o uvođenju poreza na štednju u prva potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić u Gornjoj Stubici gdje će nazočiti svečanosti povodom Dana općine, a iskoristila je priliku i predstavila HNS-ovog kandidata za EU parlament Jozu Radoša.

Na pitanje podržavaju li jednako SDP i HNS uvođenje tog poreza od 1. siječnja 2015. godine odgovorila je da time nitko nije oduševljen.

– Na nama je da učinimo sve što je u našoj moći da se kroz povećanu zaradu odnosno povećanu gospodarsku aktivnost uspije smanjiti deficit bet potrebe za takvim porezom. No, u ovom trenutku, dok nemamo rezultat u rukama, o tome ne možemo govoriti. Cilj je smanjenje deficita, a ne uvođenje poreza. Inače, čestitajući Dan općine za poklon je donijela 150.000 kuna iz Ministarstva kulture za završetak obnove crkve svetog Mateja te dvije donacije za kulturno – umjetnička društva.

Priču Joze Radoša, kao osobe koji je kao mladić odlazio u Njemačku bojati stropove, a sada ima šanse postati parlamentarac u EU parlamentu nazvala je hrvatskom pričom koju žele promovirati jer tada ne samo da nije dolazio iz zemlje članice EU već trbuhom za kruhom u najnepovoljnijim uvjetima, a danas ima priliku zastupati hrvatske interese, nazvala je uspješnom Hrvatskom pričom koja govori o Hrvatskoj i njezinoj transformaciji.

>>Porezi se neće dirati, ali samo u ovom mandatu

Komentara 44

DU
Deleted user
20:13 24.04.2014.

Ovaj porez nije porez, lupi "ministarka" i ostade živa. Koju je ona školu završila i na koji način, je pitanje kojem bi se trebalo pozabaviti državno odvjetništvo. Jer kriminal je kriminal.Po čemu se prema Vasi, Hrvatskom branitelju primjenjuju jedni kriteriji, prema drugarici Vesni, poreznoj stručnjakinji, drugi.

CR
crocro
20:08 24.04.2014.

Građani vama je dobro ali vi to ne vidite. Porez na štednju nije porez. "Zapravo sve što vam uzimamo mi ne uzimamo već vama dajemo". Uzimanje je u vašem interesu, jer čim mi više vama uzmemo, time vi u konačnici više dobivate. Mi smo najbolja vlada do sada ali vi niste toga svjesni. Zato dati glas za nas za vas građane je spas. I dalje će mo vam u novom mandatu uzimati samo kako bi se i dalje osjećali relaksirano i dobro".

CR
crocro
20:18 24.04.2014.

Livi u 19.51 h, Stranka Vesne Pusić ne prelazi izborni prag jer je građani jednostavno neće da ih ona predstavlja u zemlji i svijetu.Ali zato hoće njezina koalicija, tko pita narod tj. glasače. Zato je samo važno da ste uu koaliciji i dobijete nevjerojatno važnu ulogu u državi bez obzira što to građani ne žele, a glavi šef koalicije mora joj dati tu ulogu kako bi mogao biti na vlasti i imati većinu u Saboru. I tu je problem što mi ne biramo osobe već biramo liste, a oni poslije mogu pakirati kako god žele, jer više građane ne moraju pitati. Koliko ima osoba na odgovornim funkcijama u državi a da građani nikada ne bi izabrali te osobe. Da li je to pošteno, prosudite sami. iciji kako bi mogli podijeliti vlast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije