Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Vesna Pusić: Koalicija s Čačićem nije realna mogućnost

Vesna Pusić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
08.09.2015.
u 21:35

"Danas imamo Hrvatsku koja može još jako puno napredovati, ali ona gospodarski raste, povećava se zaposlenost..."

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekla je kako nije realna mogućnost koaliranja sa strankama kao što je koalicija "Uspješna Hrvatska" Radimira Čačića i Ive Josipovića.

– Mislim da to nije realna mogućnost ili opasnost jer kad je ovakva situacija i imate dvije jake liste ili koalicije, svaku na svojoj strani, one obično povuku birače jer ljudi, bez obzira na nijanse u simpatijama, vole dati glas na veliki kup za onu opciju koja im je bliža i ne žele bacati glas na one koji neće prijeći prag – rekla je V. Pusić. Na pitanje je li isti slučaj s ORaH-om, rekla je da će vidjeti što će se dogoditi na izborima.

Predsjednici SDP-a, HNS-a, HSU-a, Laburista, Autohtone – hrvatske seljačke i Zagorske stranke danas su u Varaždinu potpisali koalicijski sporazum. Šefica HNS-a Vesna Pusić sada je poručila kako je koalicija "Hrvatska raste" ime koje ide po sljedeći mandat.

– Danas, nakon ovih rezultata, preuzevši Hrvatsku u gospodarskom padu s velikim brojem nezaposlenih u velikom neredu kakav je vladao u visokoj razini korupcije, danas imamo Hrvatsku koja može još jako puno napredovati, ali ona gospodarski raste, povećava se zaposlenost, smanjuje se nezaposlenost, a korupcija se privodi onomu što bi trebalo biti u normalnoj zemlji, a to je eksces, a ne redovna pojava – rekla je V. Pusić.

Kao neke od stvari koje će koalicija napraviti osvoji li mandat, navela je kombiniranje gospodarstva i obrazovanja i kombiniranje visoke razine u zaštiti okoliša i energetske neovisnosti Hrvatske.

– Znate, kad smo bili mali, smo govorili da bi sve naše probleme riješilo kad bismo u dvorištu pronašli plin ili naftu. Sad se čini da smo ih pronašli. S obzirom na to da smo lijepa zemlja na lijepom mjestu, s turizmom kao važnom industrijom, naša energetska neovisnost je moguća samo u kombinaciji s visokim standardima zaštite okoliša – rekla je. V. Pusić također je rekla da se nada da su ovo posljednji izbori za nju kao predsjednicu HNS-a jer tu stranku treba početi voditi nova generacija.

>> Milanović: Barem znamo tko će biti agent banaka u Hrvatskoj – Karamarko

Komentara 33

OS
osica
22:11 08.09.2015.

ma sve je moguće ako vam bude trebalo ,Čačićem, Josipovićem , Holy....ma čak i s Ružom ako bude htijela. To je jedina realnost u Hrvatskoj "sve za fotelju, fotelju ni za što" O čemu govorite ? " I laburisti sui su izgubili program , ali koga briga "fotelja je u pitanju"

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
22:38 08.09.2015.

Kaže da se povećava zaposlenost, a od 2000. nije bilo ovako malo zaposlenih? Kaže da se nezaposlenost smanjuje, a iselili su 100.000 Hrvata? Vesna, iskreno mi je žao da sad nisi na nekih pola metra od mog otvorenog dlana. Mrš.

DU
Deleted user
22:24 08.09.2015.

Vesno...sjedi-jedan. Odnosno-nedovoljan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije