Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESNA PUSIĆ:

Idućeg tjedna Sabor, tjedan iza mandatar Vlade!

vesna pusić
11.12.2015.
u 15:08

Pusić nije odgovorila na pitanja tko će biti predsjednik Sabora, te kakva bi se poruka poslala javnosti u slučaju da se po drugi put sazove sjednica, a Sabor ne konstituira.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić izrazila je u petak nadu da će Hrvatska idućeg tjedna imati konstituiran parlament, a tjedan nakon toga i mandatara za sastav Vlade. 

"Nadam se da ćemo slijedeći tjedan imati konstituiran Sabor, jer je to zbilja preduvjet da možemo početi funkcionirati, a onda tjedan dana nakon toga i mandatara", rekla je Pusić novinarima nakon sudjelovanja na predstavljanju knjige Mike Tripala "Za demokratsku i socijalnu Hrvatsku".

Pusić nije odgovorila na pitanja tko će biti predsjednik Sabora, te kakva bi se poruka poslala javnosti u slučaju da se po drugi put sazove sjednica, a Sabor ne konstituira.

Potpredsjednica Vlade ne vidi ništa spornog u činjenici da je Vlada u četvrtak dala suglasnost Zagrebu i Primoštenu za kreditna zaduženja.

"Mislim da građani ni Primošena ni Zagreba niti jednog drugog mjesta ne bi trebali plaćati cijenu razgovora i pregovora", izjavila je Pusić ne komentirajući upit ima li ta suglasnost veze s time što se radi o gradu i općini koje vode Milan Bandić i Stipe Petrina, koji kontroliraju tri saborska mandata koja bi mogla presuditi u formiranju većine.

Napominje kako nije bila na sjednici Vlade nego u Luxembourgu, ali pretpostavlja da je spomenuta točka došla pred Vladu uobičajenim postupkom.

"Nemam pojma, ali vjerojatno kako je došlo na red, tako je došlo i na Vladu", uzvratila je Pusić upitana zbog čega je Vlada u četvrtak dala suglasnost Zagrebu i Primoštenu, odnosno je li se to moglo napraviti ranije.

Knjiga rasprava, razmišljanja i intervjua Mike Tripala, središnje osobe Hrvatskog proljeća 70-ih godina prošlog stoljeća, predstavljena je na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

>> 'Kad sam vidjela Mostov prijedlog o podjeli vlade, pomislila sam na Monopoly'

Komentara 31

MR
mrakomgluhijem
15:33 11.12.2015.

…u ponedjeljak na zajednickom sastanku triju stranaka, pred milijunskom publikom grize nokte i lijepo to pojede, nekada je na sjednicama citala knjige i govorila da to radi namjerno, osvojila 0,25 posto glasova…. bas “lijepa” gradjanska opcija kako se sama voli hvaliti….

MR
mrakomgluhijem
15:30 11.12.2015.

……Kaze london imat cemo pusickinu vladu do bozica, a njoj su glasaci dali podrsku od 0,25 % na ovim izborima…...

Avatar juricamesko
juricamesko
15:23 11.12.2015.

općina Primošten dvije godine čekala je suglasnost vlade.zašto odluka nije donesena tri mjeseca prije ili zašto se nije sačekalo formiranje nove vlade kada je već čekala toliko dugo..zašto baš sada kada treba dezerteru glas Stipe Petrine.slučajno sada došlo na red.pa u to vam neće povjerovati ni djeca u vrtiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije