Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje SAVEZa

Vesna Pusić: Crna Gora je već spremna za članstvo u NATO-u

Vesna Pusić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
01.04.2014.
u 19:58

NATO razgovara o novim okolnostima nastalim aneksijom Krima koju ne priznaje ni EU ni NATO, ali do koje je faktički došlo

Unatoč tvrdnjama Moskve, NATO ne vidi znakove koji bi potvrđivali da Rusija povlači svoje vojnike s granice s Ukrajinom, izjavio je glavni tajnik saveza Anders Fogh Rasmussen danas u Bruxellesu, gdje je počeo sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a. Američki dužnosnici tvrde da Rusija ima oko 40 tisuća vojnika na granici s Ukrajinom, a mnogi na zapadu strahuju da bi ta vojska mogla, nakon ruske aneksije Krima, prijeći granicu i krenuti u osvajanje istočne Ukrajine. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da je zapovjedio povlačenje vojnika s ukrajinske granice, no Rasmussen je rekao kako se to ne vidi na terenu. Ministri vanjskih poslova zemalja NATO-a raspravljaju i o pojačanju obrambene suradnje koja bi mogla uroditi novim vojnim vježbama.

Hrvatsku na ministarskom sastanku NATO-a predstavlja Vesna Pusić koja je rekla da se razgovara o novoj situaciji u Europi.

– NATO razgovara o novim okolnostima nastalim aneksijom Krima koju, naravno, ne priznaje ni EU ni NATO, ali do koje je faktički došlo. Ne znam hoće li nova situacija promijeniti dosta tvrdi stav da summit NATO-a u rujnu neće biti summit proširenja, no mi smatramo da bi trebao biti. Po našem mišljenju, Crna Gora je spremna za članstvo u NATO-u – rekla je Pusić, koja se uime Hrvatske već dulje zalaže da Crna Gora dobije pozivnicu u savez. 

>> Hrvatska slavi pet godina članstva u NATO-u

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar noemy-no
noemy-no
22:31 01.04.2014.

Obozavam ove politicare sta nisu sposobni staviti red u svojoj kuci, a bave se tudjim problematikama. Sta guarju zemlje u EU, sta imaju narodi od toga. Vidjeli smo Grcku, Spankolsku, Italiju, Portugal, i ostale satelite, sta su uradili od drzava, dobro je rekao Nigel Farage - ''ova Evropa je kreirala more ljudske mizerije'', ziva istina, i jos im nije dosta. Guraju narode u konflikte, ako ne uspiju orkestrirati dar-mar u Rusiji, mozete slobodno ocekivati nesto ''veliko'' na nasem kontinentu, jer negdje mora puknuti, ili u USA ili kod nas, a kako su poceli, vidim opasno se vrzmaju oko nas. Svaki normalan gradjanin koji se iole razumije u politiku to sluti. Jer oni moraju nesto srusiti da pokrenu ekonomiju, da se ponovo investira i gradi. To im je sve sta znaju. Vidjet cemo tko je na redu. Tesko ce oni izazvati sukob sa Rusima, Rusi su prepametni za te olose, dakle mozemo ocekivati svasta ovaj put.

CI
cicibela
22:37 01.04.2014.

Koliko Milo plaća za lobiranje?

AA
aabbcc
20:40 01.04.2014.

Crna Gora je već spremna ____Jeste a spremnos su potvrdili jos kada je Bulatovic svijetu lagao da Crnogorci ne granatiraju Dubrovnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije