Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vesna Bandić: Moj Milan savršen je muškarac, a obitelj moje blago

Postane li moj Milan predsjednik, javnost će, obećavam, doznati sve što treba o meni i mojem životu, kaže Vesna Bandić, supruga Milana Bandića.
08. siječnja 2010. u 00:01 142 komentara 3769 prikaza
Vesna Bandić
Foto: Boris Ščitar/Pixsell

Dva dana uoči predizborne šutnje Vesna Bandić progovara o svom životu s temperamentnim Hercegovcem, braku, obitelji, zdravlju, ženama u politici te stavu prema homoseksualnosti.

Kako ste doživjeli zadiranje suprugova političkog konkurenta u Vašu obitelj?

– Iskreno, jako me povrijedilo. Nisam to ničim zaslužila. Navikla sam na brojne niske udarce prema Milanu, ali nisam očekivala da će netko iskoristiti naše obiteljske traume da bi tako nisko napao protukandidata.

Rastava i kratki odvojeni život Milanu i meni dogodili su se 1993. godine. No obnovili smo brak i sretni smo zajedno. Nekorektno je od Josipovića, koji se izjašnjava kao agnostik, komentiranje sakramenta ženidbe.

Jeste li osamljena, neobrazovana kućanica, žena bez zanimanja kakvom Vas iz suprotnog tabora žele prikazati?

– To što se ne naslikavam po medijima i držim podalje od svjetala reflektora ne znači da nisam godinama uspješno gradila vlastitu karijeru. Završila sam primijenjenu umjetnost, dizajnerica sam. Punih dvadeset godina radila sam u projektnom uredu.

Dijelite li svjetonazore svojega supruga koji promiče obiteljski život i bogoljublje?

– Za mene je on savršen muškarac. Zajednički dijelimo ljubav prema obitelji, koju smatramo svojim najvećim blagom, i poštujemo kršćanske vrijednosti. Imam osjećaj za pravdu i potrebe običnih ljudi, što jest blisko socijaldemokraciji, ali i socijalnom nauku Katoličke crkve.

Kad bi Vam kći Anamarija rekla da je lezbijka, kako biste reagirali?

– To je teško i osjetljivo pitanje o kojemu, iskreno, nisam nikada razmišljala. Da se takvo što dogodi, prihvatila bih izbor svoje kćeri. No poznajući našu Anamariju, znam da to nije moguće.

Pogađaju li Vas napisi o Vašem zdravstvenom stanju i boravku u bolnici?

– Imala sam problema s kralježnicom, zbog čega sam na koncu otišla i u prijevremenu mirovinu. Ne smatram da bih javnost trebala opterećivati svojom intimom i zdravstvenim stanjem. Postane li moj Milan predsjednik, javnost će, obećavam, doznati sve što treba o meni i mojem životu.

Kako Vi, kao rođena Zagrepčanka, doživljavate mentalitet Hercegovaca?

– Ne promatram ljude prema tome odakle dolaze. Dijelim ih na dobre i loše. Kao rođenoj Zagrepčanki odrasloj na Cvjetnom trgu, Hercegovina mi se svidjela na prvi pogled. Hercegovci također. Upoznala sam ih kao iskrene, ponosne, poštene i vrijedne ljude. Nekoliko glasnih pojedinaca, prema kojima se proteklih godina stereotipizirao cijeli kraj, ne mogu i neće promijeniti moje mišljenje o njima.

Što kažete na ocjene kako Vaš suprug nije dovoljno kultiviran i obrazovan da bi predstavljao Hrvatsku u svijetu?

– Takve izjave više govore o onima koji ih plasiraju. Ako vođenje Zagreba prema naprednoj europskoj metropoli nije dovoljan dokaz, onda ne znam što bi još trebalo učiniti. Milan je diplomirao politologiju, što mu je bila svojevrsna nadogradnja za urođeni politički talent. Šarmantan je i energičan.

Kao žena, kako ocjenjujete vođenje Vlade Jadranke Kosor? Smatrate li da bi više žena trebalo biti na ključnim mjestima u politici?

– Upravo je gospođa Kosor dokazala da je za uspjeh važan čovjek, odnosno žena, a ne stranka. U kriznim situacijama do izražaja dolazi čovjek.

Postupila je suvereno, odlučno i racionalno. Znam da joj je Milan pružio otvorenu potporu i uvjerena sam da će dobro surađivati kad Milan postane predsjednik.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • ana:

  Aristarh, još jednom, tražilica i - brojevi u politici.

 • Avatar icka79
  icka79:

  Bandićevi uspjesi; -bježanje pred policijom -loše ceste sa jeftinim asvaltom -mafijaška organizacija $Holding\" -wc -urušavanje Zagrebačkih kvartova -devastacija Zagrebačkih spomenika kulture -korupcija -jednoumlje u gradskoj upravi -zapošljavanje jarana -otrovna voda -pomanjkanje opće kulture -Sopnica-jelkovec -Zagreb parking -korupcija -zet -Zagrebačke ceste ... prikaži još! -Arena -Sveučilišna bolnica -Stadion Maksimir Ako sam nešto zaboravio dodajte molim.

 • -obrisani-:

  I Bandic kaze bolja je Tatjana