Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak zviždačice

Vesna Balenović vraća se u Inu, vodit će antikorupcijski odjel

vesna balenović
Davor Višnjić/Pixsell
11.02.2011.
u 16:30

Davor Štern, šef NO-a, kaže da je potrebno naći najbolji model za Balenovićkin povratak jer sudske parnice još nisu gotove

Najpoznatija zviždačica Vesna Balenović vratit će se u Inu gdje je prije deset godina dobila otkaz zbog prokazivanja kriminala. Ponudu da se vrati u naftnu kompaniju dobila je od novog šefa Nadzornog odbora Davora Šterna, a pretpostavlja da će se njezin slučaj na dnevni red uprave staviti već idući tjedan. Njena je želja voditi antikorupcijski program Ine, kakav imaju velike svjetske tvrtke, i poticati da isto počnu prakticirati i ostale velike tvrtke.

Štern je potvrdio da će Balenovićku vratiti u Inu, no moraju, objasnio je, naći najbolji model jer postoje sudske tužbe između nje i Ine.

– Namjera je da se situacija riješi, a nepravda ispravi. U tome postoji podrška Vlade, samo treba naći najbolji model. Ona ima pozitivan utjecaj u borbi protiv korupcije. Dala je već neke ideje što bi radila, ali prerano je o tome govoriti. Volja svakako postoji – kazao je Štern.

Balenović kaže da želi imati dislocirani ured gdje bi primala zaposlenike koji anonimno žele prijaviti kriminal, sve bi rješavali u diskreciji unutar tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 84

AM
amadeusa
17:33 11.02.2011.

Čestitam Davoru Šternu na odluci da vrati Vesnu. Ovo je najbolji početak rada nove Uprave INE.

OB
-obrisani-
17:33 11.02.2011.

Hrvatska je prenapućena,krpeljima i parazitima Kako gospodarstvo propada,tako će i paraziti propadati

MI
miso
17:02 11.02.2011.

Najbolja vijest u zadnjih 20 godina. Sad treba skinuti s vlasti one koji su cijelo vrijeme vladali a nisu vodili računa o ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije