Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločinac

Veselin Šljivančanin: Išao bih u Vukovar

šljivančanin (1)
AFP/Pixsell
23.11.2012.
u 07:44

Šljvančanin je i istaknuo da je s hrvatskim generalima Mladenom Markačem i Antom Gotovinom dobro surađivao dok su bili u zatvoru te da im je zbog toga čestitao na oslobađajućoj presudi

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, koji je u Haagu osuđen na deset godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja hrvatskih vojnika, ispričao je RTS-u da se ne kaje za ono što je učinio te da svoju presudu ne smatra pravednom. Iako se nalazi na Interpolovoj crvenoj tjeralici, Šljivančanin bi ponovno otišao u Vukovar.

Istaknuo je i da je s hrvatskim generalima Mladenom Markačem i Antom Gotovinom dobro surađivao dok su bili u zatvoru te da im je zbog toga čestitao na oslobađajućoj presudi.

– Ja i ti generali imali smo istoga protivnika na tom sudu i u tužilaštvu, mi smo tamo korektno surađivali i ponašali se – objašnjava Šljivančanin koji priznaje da je s hrvatskim generalima često razgovarao o ratnim zbivanjima, posebno s Markačem, Prlićem i Čermakom, dok Gotovina o tome nije želio govoriti.

– Oni navodno imaju neku novu optužnicu protiv mene, u kojoj kažu da su vojnici pod mojim zapovjednišvom ubili 10.000 hrvatskih vojnika – kazao je Šljivančanin, koji i unatoč toj činjenici ne smatra da je njegov odlazak u Vukovar loša ideja.

>>Šljivančanin: Čestitam Gotovini i Markaču što su na slobodi

Komentara 87

ER
erik
14:12 23.11.2012.

Dingač, ne govorim o nikakvoj istoj krivnji, jer to ne postoji. Govorim o perspektivi za budućnost hrvatsko-srpskih odnosa, a ono što napisah ne odnosi se na četnike niti na velikosrbe, nego na iskrene i normalne ljude s njihove strane.

RO
rojnik
14:13 23.11.2012.

Već sam bio zabrinut gdje nam je the kur.cula,slabo se javljo nakon oslobođenja generala,jer tvrdio je da će se kazna još povećat a ne ukinut. Sad je došo ksebi i jedino još može plakat ko i Carla del Ponte.

ER
erik
13:43 23.11.2012.

U Vukovaru su iz Srbije dobrodošle Žene u crnom i svi dobronamjerni koji žale zbog zla koje je njihova vojska počinila kod nas. Ima i nas Hrvata (inače sam branitelj) kojima nimalo nije drago zbog onih Srba koji su stradali ni krivi ni dužni od ruke nekog od naših. Jedino u takvom ozračju može doći do rada na povijesnom pomirenju Hrvata sa Srbima. Šljivančanina u tom filmu prema ovim izjavama ne vidim. Dao Bog da nikad više među nama rata ne bude. Bilo je dosta i previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije