Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Veljko Kajtazi: Manjine očekuju barem tri ministarstva u novoj Vladi

Izdvojio je ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave te ministarstvo regionalnog razvoja kao njima najzanimljivije
09. srpnja 2020. u 15:01 108 komentara 7794 prikaza
Zagreb: Predstavnici manjina dolaze na sastanak s premijerom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Klub zastupnika nacionalnih manjina očekuje barem tri ministarstva u novoj Vladi, rekao je u četvrtak Veljko Kajtazi, a kao manjincima "najzanimljivija" je izdvojio ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave te ministarstvo regionalnog razvoja.

Andrej Plenkovic ANDREJ PLENKOVIĆ 'Ostaje većina ministara. Suradnja u Saboru sa Škorom i Mostom tek kada promijene retoriku'

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sastanka Kluba nacionalnih manjina s Andrejem Plenkovićem, Kajtazi je izjavio kako od Vlade očekuju barem tri ministarstva, te je kao prioritetne naveo ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave, te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sva tri su jako bitna za rješavanje pitanja nacionalnih manjina, a naročito pripadnicima romske zajednice, rekao je.

Na novinarsko pitanje hoće li manjinci biti spremni prihvatiti i rješenje "ministra bez portfelja", Kajtazi je kazao kako je to po njegovom mišljenju sigurno neprihvatljivo.

Zagreb: U zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice održana je sjednica Vlade Ministri o spajanju ministarstava Butković: 'A s čim, kad je preveliko', Banožić: 'Pa zašto ne?!'

"To ćemo razgovarati unutar kluba, ali sigurno nije. Mislim da su pojedine stranke tražile puno više, i dobivale puno više. Ovo je najmanje što može tražiti Klub nacionalnih manjina, ne jednu nego više, barem tri pozicije u vladi", rekao je, odbivši komentirati pitanje jesu li to uvjeti bez kojih "nema podrške".

Kajtazi je novinarima potvrdio svoju spremnost za ulazak u Vladu kao manjinski zastupnik, ali je napomenuo kako se u Klubu o tome tko će to konkretno biti još nisu dogovorili.

"Nismo još ništa razgovarali, ali budemo. Imajući u vidu da sam na ovim izborima dobio 80 posto glasova po izlaznosti, to samo po sebi dokazuje da imam jako veliku podršku, naročito od pripadnika romske zajednice, a i od ovih ostalih 11 manjina", istaknuo je.

Ajoj...
Djevojka otkrila kako je partnera uhvatila u prevari: 'Nazvala sam restoran u kojem je bio i pitala...'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Deleted user:

    Volio bih vidjeti da li postoji i jedan jedini birač austrijske, bugarske, njemačke, poljske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine koji je glasao za Kajtazija. Ukoliko nema ni jednoga, a vjerovatno nema, mislim da bi se predstavnici ... prikaži još!i tih manjina javno izjasniti i očitovati o činjenici da li uopće žele da ih "zastupa" Kajtazi.

  • ToVuS:

    Ministarstvo za skupljanje starog željeza i ostali sirovina.

  • zgzg1234:

    Ovo je bolesno.