Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Pavliček

Velikosrpska politika iz 90-ih ima sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima

Marijan Pavliček
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.08.2018.
u 11:54

- Još žalosnije od ovih Vučićevih izjava je prisutnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca ovom ''Komemorativnom skupu''. Pitamo se kakvu to politiku može provoditi vladajuća garnitura, kada njihov koalicijski partner SDSS svojim prisustvom i šutnjom, očigledno podržava ove Vučićeve izjave...

Predsjednik Hrvatske konzervativne stanke (HKS) i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček oglasio se dan poslije obilježavanja Dana pojede i domovinske zahvalnosti na prozivke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.  Pod naslovom „Velikosrpska politika devedesetih godina ima sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima“ Pavliček navodi kako HKS najoštrije osuđuje izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića izrečene na središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe održanog u Bačkoj Palanci.

- Vučić je među ostalim usporedio Hrvatsku i njenu Vojno-redarstvenu akciju Oluja sa nacističkom Njemačkom riječima ''Hitler je htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba". Gospodin Vučić, očigledno po tko zna koji put zaboravlja da su upravo predstavnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj uz pomoć ondašnjeg državnog vrha u Srbiji, tijekom Domovinskog rata okupirali trećinu hrvatskog teritorija, razorili brojne hrvatske gradove i sela te poubijali na tisuće nedužnih hrvatskih branitelja i civila, navodi se u priopćenju.

Ističe kako je i sam Vučić bio jedan od huškača te velikosrpske politike s obzirom da je u više navrata bio na okupiranim hrvatskim područjima podržavajući na političkim skupovima pobunjene hrvatske Srbe uz već danas svim poznate njegove riječi: ''Nikada srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska.'' 

- Još žalosnije od ovih Vučićevih izjava je prisutnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca ovom ''Komemorativnom skupu''. Pitamo se kakvu to politiku može provoditi vladajuća garnitura, kada njihov koalicijski partner SDSS svojim prisustvom i šutnjom, očigledno podržava ove i slične Vučićeve izjave, koje su se mogle čuti na skupu u Bačkoj Palanci.  Očekujemo od Vlade RH, da nakon ovih Vučićevih izjava povuče hrvatskog veleposlanika iz Beograda, ali i uspori sve daljnje pregovore Srbije glede ulaska u Europsku uniju, navode iz HKS-a.

Pogledajte video - Vojna vježba hrvatskih MiG-ova i Eurofightera britanskog RAF-a

Komentara 38

Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:08 06.08.2018.

davno je trebalo spustiti rampu na Bajakovu i ugasiti svijetlo.....

RI
rightside
12:06 06.08.2018.

a pupavca nijedan medij ni jedan novinar sad ne misli pitat za misljenje oko vucica i njegove izjave??

SU
suvaja
12:03 06.08.2018.

Srbijanska politika je ogledni primjer nacionalsocijalisticke politike u 21.stoljecu i ranije....prema njima uvijek mora biti oprez i spremnost u svakom pogledu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije