Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Brexita

Velikoj Britaniji pada popularnost kod dijela europskih turista, a razlog je prednost za Hrvatsku

FILE PHOTO: Terminal 2 at Heathrow Airport in London
Foto: Henry Nicholls/REUTERS
1/3
13.04.2023.
u 16:55

Trajektni operater Brittanny Ferries, koji povezuje Veliku Britaniju s Francuskom, naveo je da je prošle godine imao oko 155.000 putnika koji su došli u zemlju, dok ih je 2019. bilo 338.000

Nakon Brexita, Velikoj Britaniji pala je popularnost kod njemačkih i francuskih turista. Naime, od listopada 2021. godine građani Europske unije mogu ući u Ujedinjeno Kraljevstvo samo s putovnicom, a prema anketama, više od polovice Nijemaca je uopće nema.

“Činjenica da građani EU-a sada trebaju putovnicu za putovanje u UK pokazala se kao faktor odvraćanja, posebno za školske grupe zbog dodatnih troškova i birokracije”, rekao je Joss Croft iz turističkog udruženja UKinbound. Zbog toga se Hrvatska, primjerice, našla u prednosti. Bez putovnice, samo sa osobnom iskaznicom, Nijemci i Francuzi mogu sada putovati bez problema te bez zaustavljanja na graničnim prijelazima, prenosi Fenix magazin

Hayley Beer-Gamage, koja organizira ture kroz englesku grofoviju Oxfordshire, kaže da ima oko polovice manje rezervacija od njemačkih i francuskih grupa u usporedbi s razinom prije Brexita i pandemije. Trajektni operater Brittanny Ferries, koji povezuje Veliku Britaniju s Francuskom, također je naveo da je prošle godine imao oko 155.000 putnika koji su došli u zemlju, dok ih je 2019. bilo 338.000.

“Mnogi Europljani sada jednostavno imaju manje pozitivnu sliku o nekim aspektima Britanije”, rekao je za David Edwards iz savjetodavne tvrtke za putovanja Scattered Clouds.

VIDEO Hrvati strahuju da neće moći platiti račune i kupiti hranu, o ljetovanju gotovo da ni ne sanjaju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije