Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATURE

Veliko zanimanje za prijevremene izbore

glasanje
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
22.02.2019.
u 11:17

Čak deset kandidacijskih lista pristiglo je za skupštinu Ličko-senjske županije

Čak deset kandidacijskih lista pristiglo je za skupštinu Ličko-senjske županije, osam za gradsko vijeće Iloka, tri za općinsko vijeće Davora, doznaje se u petak u izbornim povjerenstvima nadležnim za provedbu prijevremenih izbora za ta predstavnička tijela koji će se održati u nedjelju, 10. ožujka.

Noćas u ponoć istekao je, naime, rok do kojega su političke stranke i koalicije te grupe birača mogle  istaknuti svoje kandidature,  izborna povjerenstva sada imaju rok od 48 sati u kojemu ih moraju 'pregledati'  i objaviti sve pravovaljano predložene liste i zbirnu listu, a tada će se i pouzdano znati tko će se moći natjecati za vijećnička mjesta u skupštini i vijećima.

Među deset kandidatura podnijetih za skupštinu Ličko-senjske županije je  i kandidatura stranke Start Dalije Orešković koju nosi Josip Milinković, no je li ona pravovaljana u petak će odlučivati Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP), doznaje se od potpredsjednice ŽIP-a Žane Vlainić.

Osim Starta, kandidature za skupštinu istaknule su stranke Živi zid, Stranka 365 Milana Bandića, HSP, čiju listu nosi gospićki gradonačelnik Karlo Starčević, SDP, SDSS, koalicije HSLS/HNS te HDZ/HSU/HSP-AS/HSS/Hrvatska bunjevačka stranka čiji je nositelj Marijan Kustić. Za mjesta u županijskoj skupštini, koja broji 31 vijećnika, natječu se i dvije nezavisne liste čiji su nositelji Ante Dabo i lički župan Darko Milinović.

 Za 15 mjesta, osam lista

Za 15 mjesta u gradskom vijeću Iloka kandidiralo se osam lista, doznaje se u iločkom Gradskom izbornom povjerenstvu (GIP). S nezavisnom, odnosno listom grupe birača, na izbore izlazi aktualna gradonačelnica Marina Budimir, a svoje kandidature istaknule su stranke SDP, HSU, HSP, HNS i DESNO Pere Ćorića te koalicije HDZ/HSLS i HSS-a i Hrvatske konzervativne stranke čiju listu nosi bivši iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun.

Za općinsko vijeće brodsko-posavske općine Davor, koje ima 13 vijećnika, kandidirale su se tri liste: koalicijska HSS/SDP, HDZ-ova i lista grupe birača nositeljice Lidije Brlić. Prema sinoćnjim podacima Gradskog izbornog povjerenstva, za prijevremene izbore za Gradsko vijeće Ogulina prijavilo se šest kandidacijskih lista.

Vlada je raspustila skupštinu Ličko-senjske županije, gradska vijeća Ogulina i Iloka te općinsko vijeće Davora jer u zakonom propisanom roku nisu donijeli proračun za ovu godinu, niti odluku o privremenom financiranju.

>>Dalija Orešković u studiju Večernjeg lista odgovorila ide li na predsjedničke izbore

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije