Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija

Veliko priznanje za doprinos razvoju poduzetništva

04.03.2018.
u 12:15

Međunarodni komitet uručit će u Dubrovniku županu Kožiću nagradu “Stvaratelji za stoljeća”.

Zagrebačka županija ovogodišnji je dobitnik velike nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Županija je prestižnu nagradu osvojila u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaestočlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Veliku nagradu i priznanje “Stvaratelji za stoljeća” Županija je zaslužila zahvaljujući statusu jedne od gospodarski najstabilnijih domaćih regija koja je u samom vrhu razvijenosti u Republici Hrvatskoj. Prestižna nagrada županu Stjepanu Kožiću uručit će se u Dubrovniku u sklopu Regionalnog summita poduzetnika “300 najboljih”.

- Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i ovo regionalno priznanje na koje smo iznimno ponosni. Zagrebačka županija na čitav niz načina pomaže svoje gospodarstvo, naročito bespovratnim potporama za koje iz godine u godinu postoji sve veći interes među poduzetnicima - rekao je Kožić te dodao da je ova nagrada rezultat zajedničkih napora Županije te županijskih gradova i općina da osiguraju adekvatne uvjete za razvoj poduzetništva na svom području.

- Prvenstveno mislim na 20 aktivnih poduzetničkih zona u čiju je infrastrukturu u posljednjih 10 godina Zagrebačka županija uložila gotovo 35 milijuna kuna. Zahvaljujući sjajnom poslovanju županijskih poduzetnika broj nezaposlenih trenutno je najmanji od osnutka Županije, a Zagrebačka županija bilježi i najveći rast zaposlenosti od svih županija u RH u razdoblju od 2011. do 2016. godine i to 10,3 posto - istaknuo je Kožić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije