Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv širenje pustinje
Povratak na članak

Veliki zeleni zid zaustavio bi migracije mladih iz Afrike i ekstremizam

Ujedinjeni narodi upozoravaju da bi 60 milijuna Afrikanaca moglo biti primorano napustiti svoje domove u idućih pet godina zbog procesa koji njihovu zemlju pretvara u pustinju, a do 2025. dvije trećine obradive zemlje mogao bi izgubiti afrički kontinent zbog širenja pustinje.

Komentari 14

XA
xaron
22:54 08.05.2016.

Taj zid je OK, samo nije napisano da treba biti visok 6 metara i pokriven bodljikavom zicom.

VL
SA
samoborka
19:22 08.05.2016.

Jedino djelotvorno rjesenje je kontrola razmnozavanja Afrikanaca, odnosno sprjecavanje nekontroliranog razmnozavanja te sirotinje koja sama po sebi nece postati naprednija ni civiliziranija niti za tisucu godina od danasnjeg dana. A kada im se smanji broj, treba ih skolovati i to ce onda rijesiti veliku vecinu problema. A ovaj nacin kako to sada Europa radi je put u propast Europe i zapadnog covjeka koji bez obzira na svojih milijun mana pripada najnaprednijoj i najciviliziranijoj kulturi.

VL
Avatar mason
mason
00:36 09.05.2016.

Bijelci bi trebali njima uraditi isto ono sto su oni uradili bijelcima u Zimbabweu. Niti bolje niti gore.

VL
Avatar mason
mason
01:21 09.05.2016.

Hocete reci brze se oni sire nego pustinja. Pa kad ih dobro hranis. Samo Husein Barak je povecao pomoc u Hrani Africi za 36% od2009e I nagovorio Markelovu na isto. Plus Husein je potrisio extra 6.6 bilijuna za medicinsku pomoc itd. It'd. Trump je vec najavio da ne misli hraniti parazite po svijetu I da je to bacanje novca. Tako da ce se njihovo razmnozavanje usporiti pa nece biti potrebe za zeleni zid. A pojavit ce se neki Trump i u Europi sigurno, doslo je 5 do 12.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:02 09.05.2016.

ovima koji bi zid od 6 metara i bodljikavu žicu treba poručiti nešto. tako je i hrvatima trebalo postaviti zid i bodljikavu žicu kad su u stoljeću sedmom navrli na jadran, ne? jeste smiješni. kad napuštate svoj dom zauvijek, ondanda postoje malo žešći razlozi od običnog hrvatskog načina odlaska među gastarbajtere. ti ljudi nemaju ništa. osim rudnih bogatstava, koje im ta bogata europa i amerika otimaju. kao što nikad ne pomislite na one lijepe engleske fimove 50-ih i 60-ih, 'veliki bijeli lovac', gdje se pobilo na stotine tisuća afričkih životinja, samo radi 'sportske i lovačke' obijesti. ne radi hrane. da, crnci su to, afrički, na najmanjim iq od svih rasa, znanstveno dokazano. al politički, i još više medijski, osporavano. i sad bi takvu sirotinju zarobili u pijesku. treba im pomoći da prežive, slati im pomoć, ali pomoć, ne svoj otpad tamo odlagati. jeste se ikad zapitali kuda završe sve te silne stare majice, košulj,e hlače? niste. u africi. jeste se ikad zapitali kakve su to kokoši danas, kad u dućanima imamo samo batke i prsa? u africi. i direktno uništava i to malo njihove proizvodnje. jel se sjećate škole, i priče o africi? kad ste malo odrasli, jeste se ikad zanimali o kolonijalizmu u africi? engleska je odredila kolko će kila čaja koštati. ne tržište, države, tj. kolonizator. uz prekrasnu i perfidnu izliku. da bi svi zaradili, i da nitko nikog ne bi prevario. taj zeleni pojas treba što hitnije podići i pomoći im održavati ga. afrika je sunčana, solarne elektrane im pomoći sagraditi, pogone za desalinizaciju, velike transportne vodovode, da natope taj pojas vodom, kolko tolko. gadafija je zapad ubio radi projekata oslobađanja afrike od gladi i stranog tutorstva. vi bi sad dokončali njihov posao, i napravili ono što ni stoljeća hvatanja robova po africi nisu. trebate se sramiti. nadam se da će vaša djeca sa vama tako postupati. jer ih ovakvi i odgajate, a kakva će djeca biti nego kao i vi? na sliku i priliku....

VL
Avatar d-ano
d-ano
19:41 08.05.2016.

,,,robovlasnistvo ,kolonijalizam i vjecito iskoristavanje crnog kontinenta od bogatih drzava dovelo je do ove situacije, ,,,da vrate ono sto su ukrali i odneli Englezi,amerikanci njemci,,,,,afrikanci bi zivili u izobilju i blagostanju,,,,,,crni kontinent je zaostao jer su razvijeni postali razvijeni iostali razvijeni i napredi na njihovim ledjima,,,,,,,,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.