Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki tjedan
Povratak na članak

Danas je Cvjetnica, evo što katolici slave

Na misama u crkvama diljem Hrvatske čitaju se i pjevaju odlomci iz Evanđelja koji govore o Isusovoj muci i smrti, a vjernici na blagoslov nose maslinove i palmine grančice

Komentari 19

Avatar Parousia
Parousia
10:48 25.03.2018.

Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje je krscanska svetkovina.Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan.Slavi se Isusov trijumfalni ulazak u Jeruzalem u dane prije Pashe,opisan u sva cetiri Evandjelja.Narod je docekao Isusa,masuci palminim i maslinovim grancicama i rasprostiruci svije haljine.putem kojim je Isus isao jasuci na magarcu.U spomen na to,na Cvjetnicu se obavljaju procesije s blagoslovljenim palminim i maslinovim grancicama.Takodjer se za vrijeme sv.Mise cita izvjestaj o Isusovoj muci.

VL
VA
vadis1
15:30 25.03.2018.

Nisu samo katolici krscani. Svi krscani slave cvitnicu i uskrs.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:13 25.03.2018.

Ne slave nista. Njih 90 posto ne zna sto je cvjetnica ni kakve to ima veze s Isusom.

VL
Avatar fenixem
fenixem
16:25 25.03.2018.

Ovaca cobanima nikad nije hvalilo,blagoslovljen im scap u ruci cobana!!

VL
PI
PiratiSnebesa
10:10 25.03.2018.

Četrdeset dana simbolizira četrdeset godina ljudskog glavi Janja po bespućima svijeta gdje vladaju zvijeri, zatim dolazi do prijelomnog trenutka kad čovjek konačno uskrsava iz mrtvila i pobjeđuje laž. i onda sve zvijeri reže na njega a ništa mu ne mogu 😁

VL
PR
pritiskovic
11:32 25.03.2018.

Mitski dizniled za stado...ništa od svega navedenoga nikada se nije dogodilo...

VL
DI
Diosiario
13:58 25.03.2018.

Benedictus qui venit in nomine Domini!

VL
Avatar fenixem
fenixem
14:00 25.03.2018.

Hahaha maslinova grancica u ime pljuvanja i mrznje prema svemu drugacijemu!Stado sretno pod stapom cobana vijerno bleeeji i slijedi cobana svoga pa i u ponor tamnoce gdje boga nema i nije ga bilo!!Ne izgradi bog crkvu niti rece da je gradite,nego bog rece ja nisam u zdanjima vasega srebra i zlata,ja sam tamo mozda pod kamenom ili u drvetu i u dusi vasoj.ali nikako tamo gdje vi to zelite naivna ruljo!,nije isus ratovao nego zli covijek po imenu si danom katolik,zidov,musliman ili pravoslavac,nije se kitila jelka nego je kiti zli covijek koji sebi dozvoli nazvati katolikom.muslimanom,zidovom ili pravoslavcem!!Nema bogova trinaest ako ima onda jedan i nije samo vas!!!Naivna ruljo,stado cobanovo!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.