Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog božićnice u štrajku i vatrogasci i gradski prijevoz

Veliki štrajk pulskih komunalaca počinje u zoru 21. prosinca

pula, prosvjed
Duško Marušić
16.12.2009.
u 14:17

Uz radnike Čistoće u gradskom poduzeću Herculanea štrajkat će i ostali zaposlenici toga poduzeća, zatim Javni gradski prijevoz Pulapromet sa stotinjak zaposlenih i djelatnici Javne vatrogasne postaje Pula.

PULA - Sindikat Istre i Kvarnera danas je najavio veliki štrajk za 21.prosinca zbog neisplaćenih božićnica.

Uz radnike Čistoće u gradskom poduzeću Herculanea štrajkat će i ostali zaposlenici toga poduzeća, njih približno 200. Herculanea počinje štrajk već u zoru, u 4 sata.

Uz njih će štrajkati i Javni gradski prijevoz Pulapromet sa stotinjak zaposlenih te djelatnici Javne vatrogasne postaje Pula, njih približno 400. Vatrogasci će ipak odrađivati neke poslove po zakonskoj obvezi, kazala nam je tajnica Sindikata Istre i Kvarnera Tesi Bošković Cvek.

Sindikat je uputio poziv gradonačelniku Borisu Miletiću da sutra dođe na razgovor jer njega drži direktnim krivcem zato što u gradskim poduzećima nema božićnice. Kada će štrajk biti završen, odlučit će štrajkaški odbor, no u sindikatu kažu da će on trajati do ispunjenja zahtjeva.

Za Puljane dugi štrajk komunalaca zasigurno nije dobra vijest jer osim što će im se smeće gomilati, bit će im upitan i javni gradski prijevoz.

Komentara 6

OB
-obrisani-
16:30 16.12.2009.

I po istarskim gradovima sve se više kopa po kantama za smeće!

BT
bili-tartuf
17:57 16.12.2009.

ta Administracija u Komunalnom su najvecí lopovi, pokle Politicára i Urbanista....(koverte delaju-tutta forza)

WE
webber17
14:35 16.12.2009.

Znam da svakome treba novac,ali stanje je takvo da vlada nije u mogučnosti isplatiti punu božičnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije