Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI POŠLI PO ZLU

Veliki projekt u Karlovcu izmiče kontroli, građani se boje novih oštećenja: 'Prijavit ćemo vas tijelima EU'

Karlovac: Pucaju zidovi na novoobnovljenoj zgradi u povijesnoj jezgri
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/8
28.03.2024.
u 02:00

Građani Gaze, konkretno Draškovićeve ulice u kojoj je planirano ulagati, zatražili su obustavu radova dok se ne provede neovisna stručna revizija projekta.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić odbacio je u srijedu tvrdnje o devastaciji karlovačke gradske jezgre na sastanku s građanima Gaze, koji su zabrinuti da bi njihov dio grada mogao nastradati tijekom izvođenja radova na komunalnoj infrastrukturi kao i susjedna Zvijezda.

Radovi se izvode u sklopu projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa" ukupne vrijednosti veće od 67 milijuna eura. Direktorica tvrtke nositeljice Vodovod i kanalizacija Katarina Malenica precizirala je da je u Zvijezdi ukupno 270 objekata te da je šteta prijavljena na 54. Od tog broja 49  imaju manja oštećenja, pet ih je jače oštećeno, i to od tih pet dva u potresu. "Najviše su stradali objekti u Kraševoj, a u ostalim ulicama nemamo takva oštećenja", navela je Malenica.

Građani Gaze, konkretno Draškovićeve ulice u kojoj je planirano ulagati, zatražili su obustavu radova dok se ne provede neovisna stručna revizija projekta kako bi se utvrdilo je li za ta oštećenja kriv projektant, nadzor ili izvođač te koja bi preporučila daljnju metodu rada.

Iz Vodovoda i kanalizacije su podsjetili da su radovi u Draškovićevoj, Gambonovoj i Bencetićevoj obustavljeni dok se ne utvrdi siguran način izvođenja te da se priprema postupak javne nabave za angažiranje neovisne stručne revizije. "Neće biti radova do revizije, odnosno geomehaničkih istraživanja koji će reći što je do sada bilo i može li se tako dalje. To je zaključak s kojim možete mirni doma", poručio je Mandić.

VEZANI ČLANCI:

Vijest o angažmanu neovisne stručne revizije pozdravio je neformalni predvodnik zabrinutih građana Gaze Milan Medić. Gradonačelnik Mandić i direktorica Malenica također su naglasili da ulagač snosi solidarnu odgovornost za isplate odšteta s izvođačem GIP Pionir. "Neće imati građane protiv sebe, nego Grad Karlovac. Novac ćemo osigurati, ali će se Grad suditi s izvođačem, ako ga on izigra, a ne vi", rekao je Mandić.

Građani su najavili da će slučaj oštećenja u Zvijezdi prijaviti tijelima EU koja financira taj komunalni projekt, što je gradonačelnik pozdravio. "Prvi ću nas sve prijaviti Europskoj komisiji. Nemamo što skrivati. Ne smijemo kopirati dokumentaciju, ali dođite do nas da je pregledate - naručit ćemo i picu", poručio je Mandić.

Karlovac: Pucaju zidovi na novoobnovljenoj zgradi u povijesnoj jezgri
1/13

Komentara 3

JA
Jatiser
11:17 28.03.2024.

Tako vam i treba. Što ste simodabrali to imate. Čudi me zašto prijete EU tijelima. Pa imate vaše zna se institucije koje neka rade svoje. :)

JA
Jadran666
07:28 28.03.2024.

Za ovo je kriv Milanović i Tomašević, sva sreća pa je tu HDZ da spasi stvar!

Avatar barba_arba
barba_arba
10:10 28.03.2024.

Greška je u sistemu. Sve te aglomeracije sa 90% subvencinira EU. Da bi se ta lova mogla povući važnoje ispoštovati , pazi sad, samo početak radova. Kod nestašice struke, operative i volje otvorilo se mali milijun radova- bez izgleda zaa neki normalni rok. Otvoriš rupu i mjesecima ne zatvaraš, kiša, mraz sunce rade svoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije