Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbio oko podneva

Veliki požar na Čiovu pod kontrolom: Kanaderi spasili kuće, gašenje se nastavlja

Na Čiovu izbio veliki požar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.07.2021.
u 16:20

Na terenu je 13 vatrogasnih postrojbi iz trogirskog područja s 90 vatrogasaca i 27 vozila

Na otoku Čiovu između Okruga Gornjeg i Okruga Donjeg danas oko podneva izbio je požar. Gore maslinici, makija i gusta borova šuma, a kuće više nisu ugrožene.

Na teren je izašlo 13 vatrogasnih postrojbi iz trogirskog područja s 90 vatrogasaca i 27 vozila. Kako javlja Slobodna Dalmacija, požar je stavljen pod kontrolu. Izgorjela je, kažu mještani, samo jedna baraka, a katastrofu su spriječile zračne snage.

- Procjene su da ćemo ovdje biti cijeli dan i noć, kako bismo sanirali požar, ali prioritet je trenutačno staviti požar pod kontrolu, kazao je za HRT zapovjednik trogirskog požarnog područja Marin Buble.

U gašenju požara sudjeluju vatrogasne snage Trogira, Kaštela, dijela Splita i Državna intervencijska postrojba (DIP) iz Divulja te vatrogasci Okruga, Slatine, Seget Vranjice, Marine i Solina. Vatrogascima pomažu helikopter i četiri kanadera.

- Gori borovina na Čiovu, brojna vatrogasna vozila jure prema mjestu požara, pomaže i helikopter, doznaju 24sata od čitatelja. 

Požar je bio zaprijetio kućama, a gusti oblak dim i pepeo došli su do plaže koja je puna gostiju. 

Iz DVD-a Okrug kazali su za Dalmatinski portal da gori i na još dvjema lokacijama. Niti jedan od njih nije još pod kontrolom. Vatrogasci su ranije kazali da se nadaju da će obuzdati požar prije no što se u popodnevnim satima podigne jači vjetar.

Ključne riječi

Komentara 11

NE
Neonacionalist
14:41 10.07.2021.

Cim je na vise lpkacija onda znas da je slucajno , ako se slucajno nadje pocinitelj neka ga sud nagradi sa paketom besplatnih sibica .

Avatar Bani
Bani
17:38 10.07.2021.

Ova nasa kifla bas postaje Sodoma i Gomora! Vatra, potresi, zagadjen zrak, hdz lopovluk, siromastvo, ljudi po kontenjeri, fasisti marsiraju i divljaju na ulice nazvanim po fasistima...

BA
Barbasmora
18:41 10.07.2021.

Vile i bazeni poštenog pucanstva spasene su! Bravo naši i hvala Bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije