Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Veliki požar na Braču

04.11.2008.
u 20:25

Borba s vatrom na Braču poprimila je dramatične razmjere kada je požar nošen jakim vjetrom ušao među kuće u mjestu Bobovišća na Moru. Do jutra su na teren izašle nove vatrogasne jedinice tako da kuće više nisu ugrožene iako požar još uvijek nije stavljen pod nadzor.

Veliki požar koji je do 20 sati zahvatio 400 hektara terena na sjeveroistočnoj strani Brača izbio je u utorak u ranim popodnevnim satima, nakon što se vatra otela nadzoru 39-godišnjaku koji je palio korov. Vatra se nošena jakim vjetrom brzo rasplamsala pa su brački vatrogasci krajnjim naporima nešto prije 20 sati obranili kuće u Bobovišćima Gornjim.


Snimio: Mario Velić

Zbog veličine požara, koji se sasvim dobro mogao promatrati s obale, na Brač je upućena pomoć. Trajektom u 20 sati krenulo je sedam cisterna i tridesetak vatrogasaca kako bi pomogli kolegama na terenu. Ukupno je na suzbijanju velikog požara angažirano stotinjak vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

Mira nema ni na kopnu. Oko 18 sati izbio je požar na potezu između Marušića i mjesta Pisak nedaleko od Omiša. U svega nekoliko sati izgorjelo je tridesetak hektara terena, no županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina kaže kako nisu ugroženi stambeni objekti. Otežano je i prometovanje Jadranskom magistralom zato što vozila mogu koristiti tek jedan prometni trak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije