Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i kanaderi pomagali

Veliki požar izbio kod Vodica i na Viru, vatrogasci naišli na mine

vodice,požar,vatrogasci (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/17
15.08.2013.
u 10:02

Jutros su buknula dva velika požara s kojima vatrogasci pokušavaju izaći na kraj uz pomoć iz zraka. Gori na Viru i kod Šibenika

Na otoku Viru na brdu Katarinka kod mjesta Lozica pa sve do Torova jutros oko četiri sata buknuo je veliki požar koji uz vatrogasne postrojbe i mještane gase i dva kanadera i air traktor. Iz Državnog centra potvrdili su nam da je vatra zahvatila oko 15 hektara površine. Vatrogasci DVD-a Vir naišli su na zaostale tromblonske mine koje im još više otežavaju gašenje požara.

Velike probleme, uz nepristupačni teren koji vatrogascima ne omogućuje bliži prilazak vatri, čini i jaka bura zbog koje se požar širi. Iako, za sada, nitko ne želi davati nikakve izjave o uzrocima požara dok ne završi istraga, pretpostavlja se da je požar podmetnut. Kako su nam rekli vatrogasci, koji se teškom mukom bore sa vatrenom stihijom, za sada vatra ne ugrožava vikend naselja.

Veliki požar izbio je jutros i na Srimi kod Šibenika. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i borovu šumu. Nakon gotovo tri sata borbe s vatrenom stihijom uz pomoć zračnih snaga JVP Šibenik i niza lokalnih DVD-ova požar je lokaliziran. Ipak, još uvijek nije ugašen. Zbog požara je bio i zatvoren dio Jadranske magistrale kod skretanja za Srimu.

Zbog požara koji je buknuo u šumskom predjelu na području Umaga za promet je zatvorena cesta D-75, od Fažanskog raskrižja prema Savudriji. Promet se odvija obilazno preko Marija na Krasu - Valica, javljaju iz Pu istarske.

>>Izbio požar pokraj Benkovca, vatrogasci štite kuće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije