Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljni Večernji

Veliki leptir Slavoljuba Penkale leti u stečaj!?

penkala (1)
04.06.2011.
u 20:30

Aero klub Zagreb, u čijem je vlasništvu i avion CA-10 Penkala, grca u financijskim problemima. A problema s novcem ima i udovica najmlađeg Penkalina sina koja tvrdi da ju je opljačkala njena odvjetnica

Možda, konačno, i taj leptir raširi svoja krila i poleti put neba. Bude li sve išlo po planu replika Neptis Lucilla (Veliki leptir), zrakoplova dvosjeda koji je prije stoljeća izumio slavni Eduard Slavoljub Penkala, za dvadesetak dana mogla bi imati baš sve dokumente potrebne za let. Ostvarenje toga nauma sada može pokvariti samo stečaj, koji zbog financijskih problema vreba na Aero klub, u čijem je hangaru u Lučkom i Penkalin avion. Dogodi li se taj crni scenarij – ali predsjednik Aero kluba dr. Boris Starčević vjeruje da se neće dogoditi – u stečajnu masu ući će zrakoplov CA-10 Penkala, koji je konstrurirao Anton Cvjetković.

Osim zbog spomenute replike zrakoplova, prezime slavnog izumitelja ovih je dana aktualizirala priča jedine živuće članice slavne obitelji, Opatijke Nancy Monti Penkale, 93-godišnje udovice najmlađeg Penkalina sina Krunoslava.

Ona tvrdi da su na prijevaru izgubili pravo na korištenje imena Penkala u sporu s Tvornicom olovaka Zagreb, no taj spor još se rješava na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu. U ime Nancy Monti Penkale povela ga je upravo njezina prijateljica i odvjetnica Ana Sihtar, koju je udovica nedavno optužila da joj je opljačkala ušteđevinu 170.000 eura, a navodno je u prijašnjoj oporuci, poništenoj, i vila bila ostavljena odvjetnici, koja je, tvrdi udovica, zlorabila njihovo prijateljstvo i iskoristila je.

 

>> CIjeli tekst o Penkali i kontroverzama oko njegova nasljedstva pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije