Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemirno na granici

Migranti preko polja krenuli prema Hrvatskoj, dočekao ih kordon policajaca! Vraćaju se u Beograd

14.11.2016.
u 17:00

Srpska policija ih je dočekala u polju te ih nisu puštali na hrvatsku stranu

Skupina od oko 130 migranata, koji su u nedjelju prije podne stigli u Šid (Srbija), prenoćili su na otvorenome neposredno prije srbijanske strane granice prema Republici Hrvatskoj.

Migranti su oko 15.30 sati odlučili da se vraćaju za Beograd, prenosi N1.

Migrante je sa srpske strane granice policija ogradila ogradom koju su oni oko 14 sati pokušali probiti. Potom su preko polja krenuli prema Hrvatskoj. Srpska policija dočekala ih je u polju te ih nisu puštali na hrvatsku stranu. 

Migranti su se, nakon pola sata, vratili na mjesto gdje su proveli prošlu noć sa srpske strane granice. N1 izvještava da su migranti shvatili da neće moći prijeći granicu te da ne žele sukobe sa srpskom i hrvatskom policijom.

Iz Ureda za izbjeglice Vlade Republike Srbije navode kako su migranti, koji su najvećim dijelom iz Afganistana i Pakistana, odbili ponudu da ih se smjesti u nekom od tamošnjih prihvatilišta.

Njima je i dalje osnovni cilj prijeći nekako granicu i domoći se Europske unije. Slijedom toga su i prenoćili na otvorenome umotani u razne deke i sl. U noći s nedjelje na ponedjeljak temperature su pale i na minus 2 C. Za sada je nepoznato kako će biti riješeno ovo pitanje. Sve vrijeme ta skupina migranata je pod nadzorom srbijanske policije.

– Kada je riječ o sigurnosti granice, možemo reći kako je stanje sigurnosti dobro i da na granici nemamo nikakvih problema. I promet se na svim graničnim prijelazima, pa tako i na Tovarniku, odvija normalno. Granica se štiti i što se tiče te skupine migranata nije bilo nikakvih pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.  

Na granici je i dalje primjetan osjetno veći broj pripadnika hrvatske policije koji osiguravaju granicu. U neposrednoj blizini granice je i 20-ak policijskih marica, a može se vidjeti i pripadnike interventne policije. 

>> Migranti stigli do Šida, pokušavaju ući u Hrvatsku

Komentara 143

NE
Neonacionalist
14:33 14.11.2016.

Treba jednostavno silom onemogučiti prijelaz ilegalnih emigranata ako se ne može drukčije , ne mogu oni tu zamotani u deke pokušavajuči izazvati empatiju ili sažaljenje kršiti propise i zakone odnosno prelaziti granicu kako oni žele , i što da ih primimo znamo da njima cilj nije Hrvatska ali ako ih ne želi primiti dalje Slovenija ili Austrija onda ih mi moramo držati kod nas te hraniti i osigurati im smještaj kao da nemamo dovoljno svoje potrebite sirotinje . Treba se jednostavno ugledati na Mađarsku a ne da ni tu izigravamo neke humanitarce na vlastitu štetu , meni je tih ljudi žao ali nismo im mi krivi za loše stanje u njihovim zemljama , nismo mi uzrokavali ratove u njihovim zemljama niti smo ih mi zvali da dođu a oni koji jesu neka oni preuzmu odgovornost za svoja djela odnosno nedjela a ne da se to slama preko naših leđa.

MK
mksdk
14:37 14.11.2016.

Ponašat se isto kao što bi se ponio npr. Izrael da im netko ovako pokuša preći granicu.

BO
boris
14:32 14.11.2016.

Ako se konačno ne uvede red (ograda ili bilo kako), nikad nećemo ući u schengen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije